Het is vandaag Cream Tea Day!

Het is vandaag Cream Tea Day!

Maar wat is het verschil met een Afternoon Tea?

Vooropgesteld: elke vorm van een aangeklede tea is per definitie een goed idee. Maar omdat het vandaag Cream Tea Day is, gaan we even voor deze versie.

Het is vandaag Cream Tea Day!

De Cream Tea bestaat uit verse scones, aardbeienjam, clotted cream, soms boter en uiteraard een flinke pot thee. Hij onderscheidt zich van de Afternoon Tea in de zin dat het hierbij blijft: geen sandwiches en andere 'savouries' (hartigheden), echt alleen scones. En je moet vooral doen wat je lekker vindt, maar er wordt door puristen een béétje gefronst over melk in de thee bij een cream tea. 

Het is vandaag Cream Tea Day!

Hilarisch aan de Cream Tea is dat de Britten eindeloos kunnen kibbelen over de volgorde: scone halveren en dan eerst cream en vervolgens jam (de Devon Methode) of beginnen met jam en daarna de cream? Qua smaak maakt het niets uit, om te eten is eerst jam en daarna cream, ook bekend als de Cornwall Methode, het handigst.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in