Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helemaal zen: heb je al eens van een biophilic-interieur gehoord?

Helemaal een met de natuur, ook als je de hele herfst en winter binnenzit. Het is een trend die in de pandemie terrein heeft gewonnen, maar ook eentje die nu pas écht een beetje doorbreekt op het grote toneel: biophilic interior design. Klinkt moeilijk, is het eigenlijk helemaal niet. Het beteken...

Helemaal zen: heb je al eens van een biophilic-interieur gehoord?

Helemaal een met de natuur, ook als je de hele herfst en winter binnenzit.

Het is een trend die in de pandemie terrein heeft gewonnen, maar ook eentje die nu pas écht een beetje doorbreekt op het grote toneel: biophilic interior design. Klinkt moeilijk, is het eigenlijk helemaal niet.

Het betekent eigenlijk niets anders dan: mensen hebben affiniteit met de natuur, dus breng die natuur naar binnen om je beter te voelen. Goed voor hoe je je fysiek voelt, maar ook voor je mentale gezondheid én je productiviteit.

Is het dan simpelweg je hele huis vol met planten zetten? Zeker niet. Met deze vier stappen wordt ook jouw huis een oase van groene rust, groene vingers of niet.

1 – Planten

Ja, natuurlijk zijn planten een mooie en makkelijke manier om de natuur naar binnen te houden. Ze fleuren de boel op, maar zorgen ook voor gezondere lucht en dat is natuurlijk altijd meegenomen. Gaat alles bij jou altijd dood, mogen we je dan het boek De Unkillables aanraden?

2 – Emmertje groene verf

Je kúnt ook gewoon met de verfkwast aan de slag gaan, want zo eenvoudig werkt onze psyche kennelijk: groen in huis is altijd goed, of het nou wel of niet leeft. Door alleen maar naar iets groens te kijken, vertraagt onze hartslag. Een groene ruimte kalmeert dus, en een groen muurtje is zo gefixt.

3 – Rondingen

Waarom zijn rondingen in je interieur toch zo fijn aan het oog? Ook dat komt door onze hang naar de natuur. Rondingen lokken een positieve reactie bij ons uit omdat we er natuurlijke vormen in herkennen, die rustgevender zijn dan hoeken.

4 – Natuurlijke materialen

De natuur je huis in halen hoeft niet met groen alleen, eigenlijk elk natuurlijk materiaal draagt een steentje bij aan een biophilic interieur. Denk daarbij aan hout, klei, kurk, rotan, wol. In elke woonwinkel te shoppen en vaak hartstikke tijdloos.

Het klinkt allemaal zo gek nog niet en is écht goed te doen, of je nou één nieuwe plant op kantoor zet of investeert in een groene bank met een fijne ronding. Op Pinterest kun je je volop laten inspireren.

Hoofdfoto: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in