Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Heerlijk! 'Filmversie van Downton Abbey in de maak'

Er is een filmversie van de populaire Britse serie Downton Abbey in de maak. Dat meldt het Britse dagblad The Sun op basis van ingewijden. Het zesde en laatste seizoen van de show eindigde in maart op de zender ITV. Lees ookBill Clinton schrijft een thriller - en de titel is nú al veelbelovend Hó...

Heerlijk! 'Filmversie van Downton Abbey in de maak'

Er is een filmversie van de populaire Britse serie Downton Abbey in de maak. Dat meldt het Britse dagblad The Sun op basis van ingewijden. Het zesde en laatste seizoen van de show eindigde in maart op de zender ITV.

Lees ook

Bill Clinton schrijft een thriller - en de titel is nú al veelbelovend

Hóeveel Emmy's, zei je?

De serie werd genomineerd voor liefst 69 (!) Emmy Awards, een record, en won er 15 gedurende de vijf jaar dat de show werd uitgezonden. De maker van de serie, Julian Fellowes, zou al zijn begonnen aan een script voor de film. Die zal een aantal verhaallijnen uit de serie voortzetten.

Hoofdrolspelers zien film wel zitten

Actrice Michelle Dockery, die Lady Mary Crawley speelt in de serie, liet in april al doorschemeren dat ze wel wat zag in een film als vervolg op de serie. "Ik denk dat er zeker potentie is voor een film. Ik zou het in ieder geval zeker overwegen", zei ze destijds tegen de krant The Telegraph. "Het is misschien nog niet voorbij", vervolgde ze.

Op een enkeling na...

Maar actrice Maggie Smith ziet een film als vervolg niet zitten. "Ik denk dat het er niet inzit. Ik zou niet weten waar het over moet gaan", zei de 82-jarige Smith. Och, Maggie. Daar hebben wij wel vertrouwen in, hoor. We wachten in spanning af.

Kijken, dus

Downton Abbey nooit gevolgd? Dan is het de hoogste tijd om wat in te halen. Bekijk de trailer van het eerste seizoen in onderstaande video.

Beeld: Hollandse Hoogte.