Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. EnergieKröller-Müller Museum – OtterloDe bekende IJstafels van Jan van Munster zijn het stralende middelpunt van de tentoonstelling In Motion 1970 à 2020. Drie tafels van verschillend formaat, robuust als een slagersha...

Happy Weekend

We wensen je een fijne, lange zomer!

Varend Corso – Helemaal Hollands

De complete Hollandse geschiedenis, feestdagen, TV-programma’s en -iconen zijn allemaal te zien in het eerste weekend van augustus bij het Varend Corso. Door de Zuid-Hollandse wateren kun je genieten van historische schuiten versierd met bloemen, planten, groente en fruit uit de Westlandse kassen. Elke schuit heeft een eigen onderwerp dat perfect past in het thema Helemaal Hollands. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van dichtbij kunnen bekijken. In de historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Info: Varend CorsoWereldwijd zijn Italiaans design en Italiaanse kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt een tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je deze zomer in Tassenmuseum Hendrikje wat zo kenmerkend is voor de Italiaanse stijl. Getoonde stukken zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga. 

Info: Tassenmuseum HendrikjeCinema Soestdijk

De paleistuin van Paleis Soestdijk wordt op 22, 23, 24 en 25 augustus omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Beleef een heerlijke zomeravond met vrienden, picknick op het gras en geniet van mooie films. Aanvang ca 21.00, de tuin is geopend vanaf 18.00 uur. 

Info: Paleis SoestdijkOp 25 en 26 augustus strijden vier professionele poloteams om de King’s Cup op de grasvelden van Paleis Het Loo. Royal Polo at the Palace is een typisch Brits event met een ‘English’ wedstrijd-speaker en antieke ‘coaches’, sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club compleet met passagiers in historische kostuums. In de stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken. Dresscode: ‘Summer chic’. 

Info: Paleis Het LooVuurwerkfestival

Twee weekenden (op 10-11 en 17-18 augustus 2018) beslaat het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen. Voor de 39ste keer wordt aan de Noordzeekust het grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenement van Europa georganiseerd. Ook dit jaar gaan verschillende landen met elkaar de strijd aan om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk’. Bij mooi weer een extra fraaie afsluiting van een prachtige dag.

Info: Vuurwerkfestival ScheveningenNiet het beroemde muziekstuk van Gershwin staat hier centraal, maar werken uit de collectie van Voorlinden in verschillende blauwschakeringen.

Info: VoorlindenGrachtenfestival

Amsterdam

Alles draait om muziek bij het Grachtenfestival. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal met de hoofdstad als fraai decor. Dichter bij de muziek is het thema van deze 21ste editie. Met een tien buurtconcerten, een gloednieuwe  opera, een fietstocht langs de mooiste muziekkapellen van Amsterdam Noord en celliste Ella van Poucke als Artist in Residence, is het thema mooi ingevuld. Van 10 t/m 19 augustus 2018.

Info: Grachtenfestival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in