Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Hour! Het is Tequila Day, dat vraagt om 3 lekkere cocktails!

Happy hour wordt er nóg happy'er van! Het is vandaag Tequila Day! Say no more, we slaan aan het mixen. Tequila is een drank met een schimmige reputatie, die veel mensen doet terugdenken aan zout likken en shotjes wegtikken. Gevolgd door partjes limoen voor de kick, met een onvermijdelijke kloeke ...

Happy Hour! Het is Tequila Day, dat vraagt om 3 lekkere cocktails!

Happy hour wordt er nóg happy'er van!

Het is vandaag Tequila Day! Say no more, we slaan aan het mixen. Tequila is een drank met een schimmige reputatie, die veel mensen doet terugdenken aan zout likken en shotjes wegtikken. Gevolgd door partjes limoen voor de kick, met een onvermijdelijke kloeke kater als gevolg.

Goede tequila is echter een heerlijk ingrediënt voor in cocktails. Voor wie het wil weten: slechte tequila smaakt naar een cactus die in de fik staat, goede tequila heeft een subtiele meloenachtige nasmaak en is heel licht zoet. Hier drie klassieke cocktails met tequila! 

Tequila Sunrise

Schenk 45 ml tequila en 90 ml sinaasappelsap over ijsblokjes in een longdrinkglas en roer alles kort.

Voeg 15 ml grenadine toe en laat de zwaartekracht even haar werk doen om de laagjes te krijgen.

Paloma

Het is een simpele, maar heel lekkere combinatie: 2 delen tequila op 4 delen grapefruitsap.

Doop de rand in zout, giet daarna de cocktail in het glas. Partjes rode grapefruit erin, limoenpartje voor erbij (het happen blijft kicken ? )

Margarita

Mix 150 ml tequila met 100 ml triple sec, 75 ml limoensap en 6 ijsblokjes in een cocktailshaker. Ga met een partje limoen over de rand van het glas. Doop de rand in zout, giet daarna de cocktail in het glas.

Voor een Frozen Margarita mik je alles even in de blender.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in