Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Handig! Zo haal je álles uit je vakantiedagen en boek je het voordeligste ticket

Dat Nederlanders er graag op uittrekken, is algemeen bekend. Werknemers die meer vrije dagen zouden krijgen van hun werkgever, zeggen dat ze met deze extra dagen ook vaker op reis zouden gaan (64%). Dat blijkt uit recent onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner. De meeste ondervraagden verwachten...

Handig! Zo haal je álles uit je vakantiedagen en boek je het voordeligste ticket

Dat Nederlanders er graag op uittrekken, is algemeen bekend. Werknemers die meer vrije dagen zouden krijgen van hun werkgever, zeggen dat ze met deze extra dagen ook vaker op reis zouden gaan (64%). Dat blijkt uit recent onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner.

De meeste ondervraagden verwachten dit jaar één (23%), twee keer (38%) of zelfs drie keer (36%) met vakantie gaan.

Stedentrips populair

Nederlanders gaan momenteel tijdens de meivakantie en herfstvakantie liever naar een stad dan naar het strand, blijkt verder uit het onderzoek van Skyscanner. Opvallend is dat het strand in het najaar wel meer gewild is dan in het voorjaar. “Waarschijnlijk willen Nederlanders hun zomergevoel vasthouden door in het najaar nog even een weekje strand te boeken”, licht Linda Hoebe, marketing manager bij Skyscanner Nederland, toe. Een ander populair vakantiedoel in het najaar is het Noorderlicht, IJsland ziet een groei van 39% ten opzichte van 2015.

Lees ook: Dit is de meest extravagante nachttrein ter wereld

Slim met vakantiedagen omgaan loont

Voor Nederlanders die vaker op reis willen, maar tegen de limiet van hun vakantiedagen oplopen, heeft Skyscanner een handige tool bedacht. Want ook al krijg je niet meer vrije dagen van je werkgever, door slim te plannen rondom de nationale vrije dagen kun je méér vakantietijd creëren. Skyscanner lanceert hiervoor de vakantieplanner.

Hoe werkt de vakantieplanner?

Als er in een maand veel vrije dagen vallen, dan kun je op een slimme manier een langere vakantie plannen zonder dat je daar veel van de kostbare vrije dagen voor hoeft in te leveren. De vakantieplanner van Skyscanner geeft door middel van groene bolletjes in een kalender aan wanneer de nationale vrije dagen vallen. Met blauwe bolletjes selecteer je de gewenste reisperiode.

Voorbeeld. Stel: je wilt rond de meivakantie gedurende twee weken op vakantie. Je selecteert de data van zaterdag 15 april t/m zaterdag 29 april. De vakantieplanner rekent dan voor je uit hoeveel vrije dagen je daarvoor nodig hebt en toont meteen een aantal mogelijkheden qua reisbestemmingen.

'Boek om Koningsdag heen'

Je kunt dan 16 dagen met vakantie, terwijl je maar 8 of 9 vrije dagen hoeft op te nemen (afhankelijk van het feit of je van een werkgever een vrije dag krijgt op Goede Vrijdag). “Door slim een vakantie om Tweede Paasdag en Koningsdag heen te boeken, kun je langer weg zonder veel vakantiedagen in te leveren”, licht Linda Hoebe toe.

Beste moment om je ticket te boeken

Naast slim omgaan met je vakantiedagen, is het natuurlijk ook fijn zijn om zo voordelig mogelijk op vakantie te gaan. “Een voordelig ticket boeken is afhankelijk van een aantal factoren. De maand waarin je vliegt is een belangrijke factor, maar ook de periode waarin je boekt. Uit onze data-analyse van begin 2017, blijk je gemiddeld 8 weken voor vertrek de beste prijs voor een ticket krijgt, legt Linda Hoebe uit.

“Ook kan het vliegveld waarvan je vertrekt invloed hebben op de prijs, kijk daarom eens naar een andere luchthaven van vertrek, eventueel ook vanuit België of Duitsland. Verder zijn er natuurlijk steden die meerdere vliegvelden hebben; bekijk de prijsverschillen daartussen ook eens.”

Het onderzoek vond plaats in maart 2017 onder 518 Nederlanders.