Green Friday is het duurzame alternatief voor Black Friday

Door Ella Vermeulen
Green Friday is het duurzame alternatief voor Black Friday

Koop geen spullen, maar koop een boom!

Al dagen vliegen de aanbiedingen je om de oren en vanaf vandaag kun je niet om de hoogmis in consumeren heen: Black Friday tot Cyber Monday is het kopen-kopen-kopen.

Niets mis mee als je écht iets nodig hebt. Maar kopen om het kopen leidt tot  overconsumptie. Dit heeft een enorme impact op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en onnodig veel CO2-uitstoot.

Geef iets terug

Dat kan natuurlijk anders. Trees for All laat een tegengeluid horen en maakt van Black Friday Green Friday. Op Groene Vrijdag neem je niet van de aarde, maar geef je iets terug.

Vorig jaar werden er zo bijna tienduizend bomen bij geplant. Voor 10 euro help je ook dit jaar de wereld een beetje groener te worden. Tevens een mooi cadeau-idee voor de komende feestdagen!

Green Friday is het duurzame alternatief voor Black Friday

Trees For All plantte in totaal al 6,1 miljoen bomen en struiken in Nederland en het buitenland. Je kunt zelf kiezen aan welke projecten je wilt bijdragen.

Het is overigens niet het enige bomeninitiatief, je kunt ook vergroenen met:

  • Treedom: hier kun je een boom op afstand laten planten om online zijn avonturen te volgen. Deze bomen helpen het milieu en de kleine boeren waar we mee werken over de hele wereld.
  • Just Diggit heeft als missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde weer af te koelen.
  • Ecotree investeert in duurzame bosbouw. Wanneer je bomen worden gekapt, gaat al het inkomen (in verhouding tot je initiële investering) naar jou.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in