Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grease – was Sandy de hele film dood?

Er is een oude theorie deze week opgedoken over de musicalfilm Grease dat suggereert dat Sandy, gespeeld door Olivia Newton-John, in feite dood is. Of op zijn minst dat het karakter op sterven ligt. Oké, laten wij beginnen waar deze theorie vandaan komt. Ongeveer drie jaar geleden zei een gebruik...

Grease – was Sandy de hele film dood?

Er is een oude theorie deze week opgedoken over de musicalfilm Grease dat suggereert dat Sandy, gespeeld door Olivia Newton-John, in feite dood is. Of op zijn minst dat het karakter op sterven ligt.

Oké, laten wij beginnen waar deze theorie vandaan komt. Ongeveer drie jaar geleden zei een gebruiker op Reddit (Amerikaans sociale nieuwswebsite) dat Danny, gespeeld door natuurlijk John Travolta, Sandy niet kan redden van de verdrinkingsdood. Deze verdrinking vindt plaats in de zomervakantie die zij samen spendeerden op het strand. De hele film is daarom haar stervende droom. ‘Alles wat er gebeurt in de laatste scène is gewoon een beetje te perfect’, legt de gebruiker op Reddit uit.

‘Danny en Sandy zijn weer bij elkaar ondanks alles, Rizzo is ineens niet meer zwanger en Kenickie besluit opeens dat hij eigenlijk wel van haar houdt. Het ‘Nerdje’ komt opeens in het sportteam en niets is meer een probleem. Alles is naar wens hoe de onschuldige Sandy het wilde hebben. De vliegende auto aan het einde van de film is dan in feite haar vlucht richting de hemel. Wij weten alleen niet of haar laatste kledingkeuze daarvoor geschikt was…

Maar, er zijn natuurlijk meer theorieen die rondzweven op het internet. Eentje suggereert dat zowel Sandy én Danny overleden zijn en dat wij Danny’s laatste droom zien uitkomen. ‘Danny probeerde een mooie vreemdeling te redden van de verdrinkingsdood, maar verloor zijn eigen leven.’ Hij/zij vertelde ook dat Danny de naam ‘Sandy’ bedacht heeft, omdat zij op het strand is overleden. ‘Hij stelt zich voor hoe zijn leven geweest zou zijn als hij haar had gered’, zei een gebruiker op Reddit.

Bewaren