Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grand Slam! 10 x thuis genieten van Wimbledon

De sfeer van het toernooi, gewoon lekker thuis!  Voor de society staan de komende weken volledig in het teken van Wimbledon, dat vandaag van start gaat. Erheen gaan is nog geen optie, gezien de coronabeperkingen, maar zó doe je in stijl mee, ook als je gewoon heel salonfähig voor de tv zit. Blijf...

Grand Slam! 10 x thuis genieten van Wimbledon

De sfeer van het toernooi, gewoon lekker thuis! 

Voor de society staan de komende weken volledig in het teken van Wimbledon, dat vandaag van start gaat. Erheen gaan is nog geen optie, gezien de coronabeperkingen, maar zó doe je in stijl mee, ook als je gewoon heel salonfähig voor de tv zit.

Blijf thuis

Wimbledon is niet zomaar een tennistoernooi, het is sinds de oprichting in 1877 een liefdesbaby tussen een verfijnd tuinfeestje en een hoop gespierd gekreun en gesteun. 

Het is het enige grand slam event dat op gras wordt gespeeld. En de All England Lawn Tennis and Croquet Club ligt héél ver weg van wat dan ook in Londen.

Het openbaar vervoer erheen is berucht om haar onbetrouwbaarheid en afgestampt met dampende liefhebbers. Tenzij je een echte tennisfan bent en kamperend in de rij wilt lijden teneinde om zes uur 's ochtends in een níeuwe rij te gaan staan, beleef je het in de hitte / stromende regen van juli wel zo comfortabel thuis, met wat versnaperingen.

In die zin zijn de reisbeperkingen eigenlijk een uitstekend excuus.

Eet aardbeien

Wie Wimbledon zegt – of 'Wimblers' zoals de incrowd beschaafd murmelt, zegt aardbeien en slagroom. Een en ander kost ter plekke een fortuin en je proeft het er niet aan af.

Thuis is dit duo ook heel goed te regelen en als je het de dame van de vleeswaren bij AH aardig vraagt, bestelt ze de originele Devon Double Clotted Cream voor je.  

Drink Pimm's

Wie op Wimbledon rondloopt, ruikt overal Pimm's. Deze fruit- en kruidenlikeur op ginbasis smaakt een beetje kruidig-citrusachtig en is bij elke goede slijter te koop. Het wordt in Engeland aangelengd met bruisend citroenwater of gingerale en geserveerd met ijs, stukjes appel, komkommer, sinaasappel en – daar zijn ze weer! – aardbeien.

Aangezien je thuis toch niet meer hoeft te rijden, kun je net zo goed meteen voor de Pimm's Royal Cup gaan en het drankje aanlengen met champagne of cava. Misschien dat je een eigen ballenmeisje- of jongen kunt omkopen om extra ijs uit de vriezer te gaan halen?  

Wimbletweet

Voor wie Wimbledon toch 'samen' wil beleven: #wimbledon op Twitter is een goudmijn aan gelijkgestemden die óf houden van tennis óf bidden om regen, in de hoop dat Cliff Richard weer zal gaan zingen om de stemming erin te houden. Kijk Martina Navratilova links eens lekker meedoen! 

Game, set, match

Er is geen officiële dresscode voor Wimbledon, gewone bezoekers wordt geadviseerd zich voor te bereiden op alle weertypen. Teenslippers en hoge hakken worden afgeraden.

In sommige gastlounges ziet men het publiek graag 'aan de nette kant van casual', in het deel waar de leden zich ophouden geldt voor de heren een net pak en dito schoenen en voor de vrouwen het equivalent daarvan.

Pippa Matthews-Middleton is a jaren het toppunt van Wimbledon Chic. Het is de enige plek waar wedges fashionable zijn. Zonnebril mag, must-have tas (riet, kant, geperforeerd leer) is een aanrader. Zo'n match kan úren duren, sultana's meenemen is geen overbodige luxe.

Thuis drapeer je je gewoon lekker voor de tv in waar je zin in hebt, desgewenst voor een privé-ventilator. Bonus: je hoeft niet langs rijen te schuifelen en eindeloos lopen voor een sanitaire stop.  Echt waar: je moet op Wimbledon in de rij staan, voor het in de rij staan bij een toilet.

Wimblebluff

Als huisgenoten menen dat je het toernooi niet serieus neemt omdat je intussen relaxed door deze tips scrollt, is het tijd achteloos wat fijne feitjes te laten vallen.

  • Meest geslagen aces bij de mannen: 214 - John Isner (USA) 2018. En bij de vrouwen: 102 - Serena Williams (USA) 2012.
  • De ballen zijn van Slazenger, op alle banen staan aan het begin van de dag 48 kokers met daarin 3 tennisballen klaar.  
  • Elke dag 39.000 bezoekers die er 21917 flessen champagne doorjagen, en nog eens 110.225 scones en 166.055 porties aardbeien met slagroom. Wie zegt dat je geen Wimbledonkenner bent? 

Royal Box

De bank thuis wint het op alle fronten van een plek in de Royal Box, een loge met 74 plaatsen met het beste uitzicht op Centre Court. Voor de loge kunnen geen kaarten worden gekocht, toegang is alleen op uitnodiging. Het uitzicht is weliswaar fabuleus, maar dat geldt helaas ook voor het uitzicht op de mensen ín de Royal Box.

Fotografen malen niet om de wedstrijd, maar loeren non-stop op onflatteuze / gezellige momentjes om aan de tabloids te kunnen verkopen. Het Royal Gehalte is bovendien beperkt in de Box: de Queen heeft niets met tennis en de hertogin van Cambridge is een fan, maar bezoekt slechte enkele wedstrijden. Dus voor je het weet moet je urenlang kouten met prinses Michael van Kent. Dan is met de poes op de bank wel zo prettig tennis kijken.   

Rufus

Thuis hoef je geen vrees voor Rufus te hebben, de huishavik van Wimbledon die een afschrikwekkende werking op de aanwezige duiven dient te hebben en soms voor ál te National Geographic-achtige taferelen zorgt. Op de bank kun je even wegzappen, om het chic en sereen te houden.

Wimblecelebs

Voor wie niet zoveel om tennis geeft, is celebs spotten een enige Wimbledon-sport: de camera's mogen er graag op inzoomen.

En er gaat leunend in de kussens niets boven kijken naar Victoria Beckham in een van haar eigen, niet al te praktische creaties (een negligeetje past niet binnen de dresscode!).

Om nog maar te zwijgen van Amerikaanse sterren die onwennig in een net pak zwetend naar sport zitten te kijken.  

Grande finale

De trofee mag niet mee. Heb je dagenlang meegekeken en meegeleefd, schiet je vol bij de uitreiking van de beker, blijkt die Venus Rosewater Dish niet mee te mogen met de winnaar. Angelique Kerber kreeg als winnaar uiteindelijk een replica in ¾ van het origineel. Je zou van minder aan de Pimms's gaan.

Foto's © ANP, iStock, Steve Shinn

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in