Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Glühwein en kerstkramen in overvloed: 5 x de leukste kerstmarkten in Europa

Niks is leuker dan kerstmarkten afstruinen tijdens de donkere dagen van december: warme chocomel, kerstkramen bekijken totdat je erbij neervalt en als het even meezit een dik pak sneeuw erbij.   Kerstmarkten vind je natuurlijk in Nederland, maar ook op veel andere plekken in Europa. De sfeervolst...

Glühwein en kerstkramen in overvloed: 5 x de leukste kerstmarkten in Europa

Niks is leuker dan kerstmarkten afstruinen tijdens de donkere dagen van december: warme chocomel, kerstkramen bekijken totdat je erbij neervalt en als het even meezit een dik pak sneeuw erbij.  

Kerstmarkten vind je natuurlijk in Nederland, maar ook op veel andere plekken in Europa. De sfeervolste en meest knusse hebben we hieronder voor je verzameld. 

1. Kerstmis in eigen land

We beginnen natuurlijk wel in Nederland. Dit jaar krijgt Amsterdam er een winterparade bij. Geïnspireerd door kerstevenementen in New York, Londen en de Duitse kerstmarkten wordt de Rai in december omgetoverd tot een Amsterdamse Winterparade. Wat je daar allemaal vindt? Een schaatsbaan van 700 vierkante meter, een 50 meter hoog reuzenrad, heel veel eten en natuurlijk lichtjes overal waar je kijkt. De deuren van dit 'kerstfeest' gaan op 21 december open. Meer informatie vind je hier

2. Ticket naar Bath (UK)

De grootste kerstmarkt van Zuid-Engeland bevindt zich in het stadje Bath (uurtje rijden vanaf Londen). De kerstmarkt daar wordt een magische ervaring genoemd. Je vindt er meer dan 170 stalletjes waar je lokale lekkernijen en leuke kerstspullen kunt kopen. De Bath Christmas Market startte op 26 november en duurt tot en met 13 december 2017.

 

Only a few days left of the @bathchristmasmarket sheds - we'll miss them when they're gone...✨?

Een bericht gedeeld door No.15 Great Pulteney (@no15gp) op

3. Bij de buren

Ook Brugge in België is the place to be wat betreft kerstmarkten dit jaar. De binnenstad van Brugge is dankzij deze markt nog mooier: duizenden lampjes, dennengeur, hapjes en drankjes zetten de toon. Je vindt er bijvoorbeeld op de Grote Markt een verlichte ijspiste en een hele hoop kraampjes. Meer informatie vind je hier

 

#christmastime #architecture #night #europe #lights #familytime #iphone7plus

Een bericht gedeeld door AJ (@ajsaenz) op

4. Bockworsten in Bremen

Het echte warme Duitse gevoel vind je op de kerstmarkt in Bremen. Op het plein voor het stadhuis vind je een kerstmarkt bestaande uit meer dan 170 kraampjes. Je vindt hier vooral veel lekkers als glühwein, zoete wafels en echte braadworsten. Maar je kunt er natuurlijk ook terecht voor handgemaakte kerstcadeaus en versieringen voor in de boom. Meer informatie vind je hier.

5. Frankrijk

Op de Place de Rihour in het Franse Lille vind je ook een prachtige kerstmarkt. Er wachten zo'n 70 chalets op je die allemaal de moeite waard zijn. Van het proeven van internationale gerechten en bekijken van lokale producten tot een rit in het reuzenrad. Het kan er allemaal. De kerstmarkt is 7 dagen per week open, met uitzondering van Eerste Kerstdag. Meer informatie vind je hier.

 

Super excited to head to #LilleChristmasMarket this year for a cheeky weekend away❤️??? #mulledwine??

Een bericht gedeeld door Stacey Bridewell (@5taceyjo) op

Bron: Nouveau/Kerstmarkten.net

Beeld: Hollandse Hoogte