Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gespleten haarpunten? Ren niet meteen naar de kapper

Veel vrouwen houden van lang haar, maar die ellendige gespleten punten gooien vaak roet in het eten. Hoe voorkom je dat nou? Met deze trucs ga je die beschadigde plukken te lijf. Allereerst is conditioner hier het toverwoord. Gebruik meer conditioner en minder shampoo. Gespleten lokken krijg je d...

Gespleten haarpunten? Ren niet meteen naar de kapper

Veel vrouwen houden van lang haar, maar die ellendige gespleten punten gooien vaak roet in het eten. Hoe voorkom je dat nou? Met deze trucs ga je die beschadigde plukken te lijf.

Allereerst is conditioner hier het toverwoord. Gebruik meer conditioner en minder shampoo. Gespleten lokken krijg je door slechte verzorging. Zorg daarom voor een goede conditioner en breng deze royaal aan tijdens het wassen.

Kokos

Go easy on the shampoo. Probeer daarnaast ook één keer per week je haar te voeden met een haarmasker. Extra tip: zijn je haren erg broos? Was het dan met een klein beetje kokosolie. Het werkt!

Zachtjes met de haarborstel

Je gaat gespleten punten verder nog te lijf door je haren zacht te borstelen. Begin onderaan en werk met korte bewegingen naar boven toe. Op die manier oefen je niet te veel druk uit en zal je haar minder snel breken.

Sterker haar

Dan tip 3. Ook niet geheel onbelangrijk. Een natte bos haren is op z'n kwetsbaarst. Dep het daarom zachtjes af, in plaats van hard te wrijven wat je waarschijnlijk wel gewend bent. Gebruik vervolgens producten op basis van keratine, een eiwit dat één van de belangrijkste bouwstenen is van ons eigen haar. Het zal je haar sterker maken.

Bron: Het Laatste Nieuws