Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Geld maakt wél gelukkig. Als je het zo uitgeeft:

Hoe haal je het meeste geluk uit je geld? Koop je liever iets voor jezelf of liever voor iemand anders? Materie versus ervaring? Daar is nu antwoord op. Zo word je het gelukkigst van je geld: “Het maakt niet uit of je na de vaste lasten veel of weinig te besteden hebt. Door binnen je budget psych...

Geld maakt wél gelukkig. Als je het zo uitgeeft:

Hoe haal je het meeste geluk uit je geld? Koop je liever iets voor jezelf of liever voor iemand anders? Materie versus ervaring? Daar is nu antwoord op. Zo word je het gelukkigst van je geld:

“Het maakt niet uit of je na de vaste lasten veel of weinig te besteden hebt. Door binnen je budget psychologisch slimme keuzes te maken, word je gelukkig van alle uitgaven. Dankzij ervaringen in plaats van spullen. En door anderen eens te verrassen en daar zelf een heerlijk gevoel van te krijgen,” vertelt Patrick Wessels.

Patrick is consumentenpsycholoog en deed onderzoek naar de psychologische effecten van geld uitgeven. Daarover schreef hij het boek: Geld maakt wél gelukkig, dat nu in de winkel ligt.

Gelukkiger van ervaringen

Het blijkt bijvoorbeeld dat je van een ervaringen gelukkiger wordt dan van iets tastbaars. Dus liever een weekendje weg dan een nieuw sieraad. Of lekker uit eten in plaats van een trui.

Goed doel

In het boek lees je verder dat geld uitgeven aan anderen gelukkiger maakt dan uitgeven aan jezelf. En dat doneren dus een uitstekend idee is. Daarom doneert Patrick alle opbrengsten van zijn boek aan de Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa.

Beeld: iStock