Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fotograaf Abolafia signeert in Leiden

Van 9 december tot en met 14 januari is bij het Kunsthuis in Leiden een exclusieve collectie van de New Yorkse fotograaf Oscar Abolafia (83) te bewonderen. En, heel bijzonder, op 10 januari signeert hij daar zijn boek Icons by Oscar. Een must have! In de jaren ’60 en ’70 maakte fotograaf Oscar Ab...

Fotograaf Abolafia signeert in Leiden

Van 9 december tot en met 14 januari is bij het Kunsthuis in Leiden een exclusieve collectie van de New Yorkse fotograaf Oscar Abolafia (83) te bewonderen. En, heel bijzonder, op 10 januari signeert hij daar zijn boek Icons by Oscar. Een must have!

In de jaren ’60 en ’70 maakte fotograaf Oscar Abolafia deel uit van de exclusieve scène in New York. Vanachter zijn lens leefde hij mee met iconen als Andy Walhol. Inmiddels is hij 83, maar hij schiet nog steeds onvermoeibaar door.

Zijn foto’s zijn uniek door de intieme setting en ontspannen beroemdheden. Hij schoot nét op het moment als de echte persoonlijkheid doorbrak en zijn foto’s geven een uniek beeld van de tijd en zijn iconen.

Elvis, Warhol, Twiggy, Hepburn en Dalí, allemaal lieten zij zich vastleggen op de gevoelige plaat. Deze tentoonstelling is al een buitenkansje om Abolafia’s werk te bekijken, maar dat hij zelf signeert op 10 december, is een buitenkansje. 

Wanneer? Zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 in het Kunsthuis te Leiden.

Waar: Kunsthuis te Leiden, Nieuwstraat 35.