Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Festival voor ouderen is kick-off Week tegen Eenzaamheid

Tijdens Oma's Festival staat verbinding tussen jong en oud centraal. Op woensdag 28 september - de vooravond van de Nationale Week tegen Eenzaamheid - organiseert stichting Oma's Soep een festival om het leven te vieren met ouderen. Tijdens de eerste editie van Oma’s Festival komen jong en oud sa...

Festival voor ouderen is kick-off Week tegen Eenzaamheid

Tijdens Oma's Festival staat verbinding tussen jong en oud centraal.

Op woensdag 28 september - de vooravond van de Nationale Week tegen Eenzaamheid - organiseert stichting Oma's Soep een festival om het leven te vieren met ouderen. Tijdens de eerste editie van Oma’s Festival komen jong en oud samen en staat verbinding tussen beide generaties centraal. Dit sluit aan bij de missie van de stichting om eenzaamheid de wereld uit te helpen.

'Een festival houdt de ouderen jong'

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Met dit landelijke evenement wil de organisatie bewustzijn creëren voor eenzaamheid onder ouderen. Het is de eerste keer dat de stichting een festival organiseert. 

'Ouderen die aangesloten zijn bij onze stichting vinden het doorgaans ontzettend leuk om te zien waar de jeugd zoal mee bezig is'

“Het organiseren van een festival voor ouderen is vrij uniek. Daarom willen wij ze laten ervaren hoe jongeren tegenwoordig een feestje vieren. We merken dat de ouderen die aangesloten zijn bij onze stichting het doorgaans ontzettend leuk vinden om te zien waar de jeugd zoal mee bezig is. Bovendien houdt een hip festival de ouderen jong”, aldus Martijn Canters en Max Kranendijk, de oprichters van Oma’s Soep.

Feesten als vanouds

Het evenement vindt plaats op woensdag 28 september van 17:00 uur tot 23:00 uur in Club Atelier (Amsterdam). Onder het mom van oud geleerd is jong gedaan, maken de bingokaart en jeu de boules baan tijdens het festival plaats voor activiteiten die voor de meeste ouderen nog onbekend zijn.

Er is van alles te beleven om een leuke avond te hebben

Denk aan een bezoekje aan een waarzegger of een tattoo-caravan. Ook kan er karaoke worden gezongen, om vervolgens bij te komen in de ballenbak-lounge. Het festival wordt gehost door presentator en programmamaker Tim Senders en er zullen ook andere bekende artiesten aanwezig zijn om jong en oud samen te laten feesten als vanouds.

Samen tegen eenzaamheid

Oma's Soep zet zich structureel in om eenzaamheid te bestrijden en organiseert sinds 2017 sociale activiteiten door heel Nederland: in totaal realiseerde de stichting al meer dan 50.000 ontmoetingen met ouderen. Zo vinden er wekelijks kookdagen plaats waarbij jonge vrijwilligers en ouderen samen soepen of maaltijden koken. Deze soepen en maaltijden zijn naar recept van oma en inmiddels te koop in verschillende supermarkten. Met het festival wil de stichting nog meer opa’s en oma’s in het zonnetje zetten.

Je kunt voor 15 euro een kaartje kopen en mag dan gratis een opa, oma of andere oudere meenemen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in