Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Festival Classique - scheveningse kust

Na negen jaar lang de Haagse binnenstad en Hofvijver tot klinken te hebben gebracht, verhuist Festival Classique naar Scheveningen. Het festival viert haar tienjarig jubileum met meer dan honderd voorstellingen en concerten in het bruisende hart van de badplaats. Met vertrouwde partners zoals het...

Festival Classique - scheveningse kust

Na negen jaar lang de Haagse binnenstad en Hofvijver tot klinken te hebben gebracht,

festival classique

verhuist Festival Classique naar Scheveningen. Het festival viert haar tienjarig jubileum met meer dan honderd voorstellingen en concerten in het bruisende hart van de badplaats. Met vertrouwde partners zoals het Residentie Orkest. Zij geven vier grote voorstellingen in het Kurhaus. Nieuw zijn Bach at the Boulevard en de intieme concerten van Club Classique. Tijdens A night with Fuse, op de Pier, wagen artiesten uit verschillende genres zich gezamenlijk aan klassieke muziek.

De nieuwe plek creëert meer mogelijkheden. Zoals het aantal festivaldagen verhoogt naar tien in plaats van 4 dagen en kan er een groter publiek bereikt worden. Met prachtige locaties zoals het Kurhaus, de Pier, de boulevard en de haven is er ruimte voor meer grote voorstellingen maar ook voor intieme concertjes en optredens van jonge makers. Festival Classique wil vernieuwend zijn en in Scheveningen is daar de ruimte voor. Combinatie van muziek met kunstvormen als dans, theater, beeldende kunst en film. Tien dagen een festivalsfeer in Scheveningen.

Festival Classique is er voor alle leeftijden. Het familieprogramma biedt voorstellingen voor peuters en kleuters en voor de allerkleinsten zijn er Matilde’s babyconcerten. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan wordt in het Kurhaus Canto Ostinato uitgevoerd door tien pianisten onder leiding van Jeroen van Veen. De gratis toegankelijke randprogrammering wordt onder de naam Fringe in een nieuwe jas gegoten.

Wanneer: vr 10 t/m zo 19 juni 2016

Tickets & Info: www.festivalclassique.nl