Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

EXPO 2016: KINDEREN EN BLOEMEN

De wereldtentoonstelling Expo 2016 in Antalya opent vandaag haar deuren voor het publiek. Op het terrein van 112 ha presenteren maar liefst 51 landen, waaronder Nederland, hun bijdrage aan ‘a green life for future generations’ en het thema ‘flowers and children’. Tot en met 30 oktober kunnen bezo...

EXPO 2016: KINDEREN EN BLOEMEN
Expo

De wereldtentoonstelling Expo 2016 in Antalya opent vandaag haar deuren voor het publiek. Op het terrein van 112 ha presenteren maar liefst 51 landen, waaronder Nederland, hun bijdrage aan ‘a green life for future generations’ en het thema ‘flowers and children’. Tot en met 30 oktober kunnen bezoekers genieten van de landenpaviljoens en tuinen, daarnaast is er een gevarieerd doorlopend programma van activiteiten, shows en optredens, symposia en lezingen. Kinderen en jongeren nemen in het totale aanbod een belangrijke plaats in, zo is er een apart kindercongres. Expo Antalya verwacht 8 miljoen bezoekers.

Nederland en De Tulp

Het Nederland paviljoen is ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Niek Roozen en heeft als titel ‘de groene stad’. Een prominente plaats is weggelegd voor ‘de tulp’. In een tentoonstelling wordt de evolutie van de oertulp in beeld gebracht, vanaf het moment dat deze vanuit Turkije naar Nederland werd geïmporteerd. Op 12 mei is er een speciale Holland Dag op Expo 2016.

Interactief

Ieder land geeft op eigen wijze invulling aan het thema. Zo zijn er een Chinese tuin (Moon’s Jewel), een kusttuin van Zuid-Korea, creëert Nepal de ‘Himalaya’s Garden’ en tekent Qatar voor ‘Desert Rose’. Centraal op het terrein ligt Kids Island, met onder meer speel- en activiteitenheuvels, podia en een groot labyrint. Voor de jonge bezoekers is er ook een interactief wetenschap en technologie center ontwikkeld. Dagelijks is er op Expo Lake een imposante water-, licht- en audioshow met in de hoofdrol fonteinen tot een hoogte van 80 meter. Op het terrein zijn voorts twee amfitheaters voor respectievelijk 5.000 en 800 toeschouwers.

Informatie

Het terrein van Antalya Expo 2016 ligt net buiten de stad, 17 km vanaf het centrum. Tussen het centrum en het tentoonstellingsterrein is een frequente busverbinding opgezet.

EXPO 2016