Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Exclusief: Miljuschka deelt verrukkelijk kersttoetje!

Het gaat om snelle en makkelijke gerechten om te maken, die net even anders zijn en die vooral iedereen lekker vindt

Miljuschka

Mocht je nog om inspiratie verlegen zitten, check dan 'Snel met Miljuschka - Kerst'. Hiervoor heeft Miljuschka Witzenhausen een aantal slimme recepten om van te smullen ontwikkeld.

Het gaat om snelle en makkelijke gerechten om te maken, die net even anders zijn en die vooral iedereen lekker vindt. Perfect voor de feestdagen, zodat je ook alle tijd hebt om samen te zijn met je dierbaren. Want daar gaat het tijdens de feestdagen natuurlijk om.

Cheesecake met gekonfijte sinaasappel

Miljuschka / 24Kitchen

We mogen alvast een recept met je delen, deze Cheesecake met gekonfijte sinaasappel is een verrukkelijke finale van je kerstdiner:

Voor 8 personen
40 minuten + 30 minuten oventijd + 6 uur minuten wachttijd

Cheesecake
250 g Ginger Nuts
500 g roomkaas
250 ml slagroom
50 g poedersuiker
2 cm verse gember
1 sinaasappel
1 scheutje brandy

Gekonfijte sinaasappel
1 perssinaasappel
150 g suiker
250 ml water

Stap 1:
Rasp de gember en de schil van de sinaasappel. Klop in een grote kom de roomkaas, slagroom, poedersuiker, geraspte gember, sinaasappelrasp en brandy tot een dik en luchtig mengsel.

Stap 2:
Verdeel 1-2 eetlepels van het roommengsel over een groot bord. Maak vier stapels van 6 koekjes met 5 lagen room. Plaats de koekstapels in de breedte op de laag room. Verdeel de rest van de room over de koekstapels. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

Gekonfijte sinaasappel

Stap 1:
Breng de suiker met water aan de kook. Was de sinaasappel en snijd in hele dunne plakjes. Leg de sinaasappelplakjes in de suikerstroop en zet het vuur lag. Laat voor 20 minuten konfijten. Laat daarna uitlekker op keukenpapier.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de sinaasappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes voor 30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen. Versier de cheesecake met gekonfijte sinaasappel en serveer direct.

Voor meer kerstlekkers: Miljuschka.nl!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Nouveau