• Lifestyle

Exclusief! Interview met Anna Wintour

Exclusief! Interview met Anna Wintour

Het gebeurt niet vaak dat Anna Wintour, al ruim 30 jaar hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, een interview geeft.

Maar de levende modelegende nam uitgebreid de tijd voor CNN’s al even vermaarde boegbeeld Christiane Amanpour. Waarover zij zoal spraken? "Het is tijd om te gaan staan voor waar je in gelooft."

Karl

“Ik was in Europa toen Karl overleed en ik denk dat het een moment van grote reflectie was voor ons allemaal. Hij was overduidelijk larger than life, hij was niet alleen een groot, groot ontwerper. Hij was een filantroop, een verzamelaar, een decorateur, een linguïst, een fotograaf… hij was een echte renaissance man.” 

Michelle Obama

“Ik denk dat Mrs. Obama de rol van First Lady een nieuwe invulling heeft gegeven. Ik bedoel, ze was zo open naar iedereen. Ze maakte van het Witte Huis een plek voor iedereen. Ik denk dat ze ongelooflijk initiatiefrijk was, of het nu ging om veteranen, obesitas, fitness, of andere onderwerpen die ze steunde… Als ik het heel dicht bij mezelf houd: ze heeft wonderen gedaan voor de mode. Ze houdt van mode. Ze steunde ontwerpers van wie niemand nog had gehoord.”

Politieke sterren

"Als je het over Mrs. Obama hebt of over senator Kamala Harris, dan voelen we duidelijk dat die vrouwen iconen zijn en vanuit een global perspectief andere vrouwen inspireren... ik geloof dat je niet alles voor iedereen kunt zijn en dat we in een wereld leven, zoals je wel weet, met fake nieuws en het oprekken van de waarheid. Ik geloof dat je moet gaan staan voor waar je in gelooft en dat je een standpunt in moet nemen, dat doen we bij Condé Nast (de uitgever van Vogue, red.) ook. En onze lezers volgen en respecteren ons. En als ze het niet met ons eens zijn, horen we dat graag. Maar ik geloof niet dat je moet proberen om het iedereen de hele tijd naar de zin te maken." 

Zonnebrillen

“Ze zijn ongelooflijk nuttig omdat ze_ je kunt vermijden dat mensen weten waar je aan denkt. Ze helpen me als ik een beetje moe of slaperig ben. En misschien zijn ze gewoon deel uit gaan maken van wie ik ben.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in