Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eunice raast over Nederland: 'Ga niet de weg op'

Naar welke sterke vrouw is deze storm vernoemd? Storm Eunice, de vierde storm van dit jaar, trekt vandaag over Nederland. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor een deel van Nederland vanwege de storm. Het weeralarm geldt voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevol...

Eunice raast over Nederland: 'Ga niet de weg op'

Naar welke sterke vrouw is deze storm vernoemd?

Storm Eunice, de vierde storm van dit jaar, trekt vandaag over Nederland. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor een deel van Nederland vanwege de storm.

Het weeralarm geldt voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en het Waddengebied. Je kunt hier zien wat de windsnelheden zijn.

Goed om te weten

  • Het bus-, tram- en treinvervoer ligt grotendeels stil.
  • Vrijwel alle coronateststraten en vaccinatielocaties zijn dicht. 
  • Ook veel andere locaties, zoals attractieparken, dierentuinen, horecazaken, bedrijfspanden en rechtbanken, sluiten de deuren eerder dan gebruikelijk.
  • Verder stoppen bezorgers van onder meer Albert Heijn en Thuisbezorgd vrijdagmiddag in vrijwel het hele land met bezorgen.
  • Post- en pakketbezorgers DHL rijdt niet op plekken waar code rood geldt. PostNL gaf eerder aan op regionaal niveau te beslissen of er wel of niet bezorgd zou worden.

En wie was nu die Eunice?

Met Eunice verwijst het KNMI naar Eunice Newton Foote. Een aanzienlijk deel van Nederland heeft naar alle waarschijnlijkheid nog niet eerder van die naam gehoord; zij overleed namelijk in 1888 op 69-jarige leeftijd.

Foote wordt echter beschouwd als een van de eerste klimaatwetenschappers. "Ze was een pionier in het onderzoek naar de opwarming van lucht door de zon en het huidige broeikaseffect", aldus het KNMI.

Twitter stroomt intussen vol met beelden uit Engeland (waar Eunice eerder aan land kwam) en Nederland. Het is van om onder een dekentje te kruipen ?

Illustratie (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in