Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er komt een champagne schaarste aan

Bij de jaarwisseling, een jubileum of een nieuw huis: wij vieren dit meestal met een fles champagne. Er is echter een kans dat wij binnenkort niet meer proosten met een glas bubbels, maar bijvoorbeeld een normaal wijntje. 2016 is een van de slechtse seizoenen voor champagne geweest sinds de jaren...

Er komt een champagne schaarste aan

Bij de jaarwisseling, een jubileum of een nieuw huis:

Champagne

2016 is een van de slechtse seizoenen voor champagne geweest sinds de jaren ’80. In de Franse streek Champagne was er namelijk slecht weer, rot en schimmel. In de lente werd de Côte des Bar regio, waar een kwart van de champagne wijngaarden staan, geteisterd door late vorst. Een groot deel van de potentiële oogst ging hierdoor verloren. En naast winterse temperaturen kregen de champagnebrouwers ook rot en schimmel te verduren.

Door al deze factoren kan de streek dit seizoen slechts 2500 kilo champagnedruiven per hectare produceren, niet veel in tegenstelling tot de gebruikelijke 10.700 kilo. Gelukkig zijn de brouwers voorbereid op dit soort situaties en zijn er grote reserves. Maar als de oogst in 2017 ook tegenvalt, hebben we met z'n allen een groot probleem.

Dit zou heel erg zonde zijn. Maar laten wij het positief bekijken: Prosecco en Cava is er nog in overvloed!

Bron: Decanter.com