Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eindelijk kan het: zo verwijder je razendsnel blunder-appjes

Je hebt vast wel eens een bericht of foto verstuurd waar je later spijt van had. Dankzij een update voor WhatsApp, is het mogelijk om iets wat je hebt verstuurd te verwijderen. Zelfs als diegene het al heeft gezien. Een berichtje naar iemand sturen dat totáál niet voor die ander is bedoeld. Met i...

Eindelijk kan het: zo verwijder je razendsnel blunder-appjes

Je hebt vast wel eens een bericht of foto verstuurd waar je later spijt van had. Dankzij een update voor WhatsApp, is het mogelijk om iets wat je hebt verstuurd te verwijderen. Zelfs als diegene het al heeft gezien.

Een berichtje naar iemand sturen dat totáál niet voor die ander is bedoeld. Met iets te veel intieme details of een joekel van een spelfout.

Of dat woeste appje aan je dochter, dat je per ongeluk rechtstreeks naar je baas zendt. Het zweet breekt je uit, maar ja: verstuurd is verstuurd.

Lees ook: Ook zo dol op je smartphone? Dan is dit even schrikken

Flater

Tot voor kort kon je er helemaal niets aan veranderen als je bericht bij de verkeerde terechtkwam. Je kon het appje hooguit voor jezelf verbergen, om je flater niet langer onder ogen te krijgen.

7 bepalende minuten

Maar WhatsApp heeft daar sinds kort een oplossing voor. Er is alleen één voorwaarde: je moet wel binnen 7 minuten je fout corrigeren. Hier lees je hoe je WhatsApp-berichten kunt verwijderen:

* Het slimst is om een 'testberichtje' naar iemand te sturen. Houd vervolgens je vinger op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: 'Verwijderen voor mezelf' en 'Annuleren'.

Bij de nieuwste versie van WhatsApp en een bericht van minder dan zeven minuten oud staat er nu ook een derde optie: 'Verwijderen voor iedereen'. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zal alleen nog een melding zien met ‘Dit bericht is verwijderd’.

* Op dezelfde manier kunnen ook foto’s en video’s worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje 'Media' van degene naar wie je de foto stuurde.

Voilà, de techniek staat voor niets!