Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een ode aan groenten – dit boek wil je

Voor een beetje kleur in je keuken en je leven. Een duimendik kookboek vol recepten met groenten en tips en tricks om daar alle smaak mogelijk uit te halen. We kunnen de lente dankzij Een ode aan groenten al haast proeven. Het is niet zomaar een kookboek over groenten, meent schrijfster Alice Zas...

Een ode aan groenten – dit boek wil je

Voor een beetje kleur in je keuken en je leven.

Een duimendik kookboek vol recepten met groenten en tips en tricks om daar alle smaak mogelijk uit te halen. We kunnen de lente dankzij Een ode aan groenten al haast proeven.

Het is niet zomaar een kookboek over groenten, meent schrijfster Alice Zaslavsky: het laat zien hoe je nog meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken met groenten in de hoofdrol. Behalve koken, stomen en blancheren zijn veel groenten ook geschikt om te konfijten, schroeien, roosteren, frituren, stoven of karamelliseren. En ja, dat proef je.

Nog zo'n heet hangijzer in het boek: smaakcombinaties. Prei met ansjovis, venkel met sinaasappel en Parmezaan. Volop inspiratiemateriaal waarmee je de mooiste gerechten op de lentetafel tovert. Wij verlekkeren ons bijvoorbeeld aan de radijsjes uit de oven met kruidenboter.

Lente in boekvorm, en nog gezond ook. Wat wil je nog meer?

Beeld: Good Cook

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in