• Lifestyle

Een nieuw uitje voor in de agenda: musical 'Sweeney Todd' toert door het land

Een nieuw uitje voor in de agenda: musical 'Sweeney Todd' toert door het land

De Nederlandse versie van de musical Sweeney Todd gaat van september tot en met november op tournee. De voorstelling met in de hoofdrollen René van Kooten en Vera Mann trok afgelopen zomer volle zalen in Amsterdam. “Daarom kon een landelijke tournee niet uitblijven”, maakt producent Stichting Zonnehuis Muziektheater vandaag bekend.

Lees ookZomeruitje: Unieke openluchtvertoning van West Side Story op het Vrijthof

Lekker stelHet verhaal vertelt over de onterecht veroordeelde barbier (Van Kooten) die zint op wraak en zijn verknipte buurvrouw Lovett (Mann), de eigenares van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes.

Oh, Johnny…De musical van componist Stephen Sondheim werd in de VS bekroond met acht Tony Awards. De voorstelling werd in Nederland vooral bekend dankzij de filmversie van regisseur Tim Burton, met Johnny Depp en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen. De Nederlandse vertaling en regie is van Koen van Dijk, Marco Braam is muzikaal leider.

Overladen met prijzenDe voorstelling werd door de landelijke dagbladen overladen met sterren en zowel Vera Mann als Marjolein Teepen, die een belangrijke bijrol speelt, kregen een Musical Award uitgereikt. Stichting Zonnehuis Muziektheater brengt deze zomer een nieuwe Nederlandse versie van de musical The Bridges of Madison County op de planken.

Kijk hier voor de volledige speellijst met data en locaties.

Beeld: Hollandse Hoogte