Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een facelift zonder ingreep? Kate Moss zweert bij deze beautytip, maar daar is niet iedereen blij mee

Kate Moss heeft naar eigen dé tip gevonden om je gezicht eruit te laten zien alsof je een facelift hebt gehad, zo onthulde ze in een interview met Vogue. Hup die rimpels weg, zonder een heftige ingreep dus. Maar het topmodel is kort daarna op de vingers getikt door experts die deze 'beautytip' af...

Een facelift zonder ingreep? Kate Moss zweert bij deze beautytip, maar daar is niet iedereen blij mee

Kate Moss heeft naar eigen dé tip gevonden om je gezicht eruit te laten zien alsof je een facelift hebt gehad, zo onthulde ze in een interview met Vogue. Hup die rimpels weg, zonder een heftige ingreep dus. Maar het topmodel is kort daarna op de vingers getikt door experts die deze 'beautytip' afraden.

Wat houdt die tip dan precies in? Het is heel simpel: trek je haren zo strak mogelijk naar achteren en maak een vlecht. Volgens Kate verdwijnen de rimpels als sneeuw voor de zon.

Zonder botox

Het lijkt op die andere, al bekendere coupe: de Croydon facelift. Daarvoor dragen vrouwen hun haar in een strakke paardenstaart, zodat het voorhoofd rimpelvrij is zonder botox.

Ben je gek?

Kate in Vogue over het straktrekken van je gezicht door middel van een vlecht: "Het is een fantastische truc voor fotoshoots: zo wordt je gezicht superstrak getrokken. Verbazingwekkend mooi, het lijkt alsof je een facelift hebt gehad." Fijn zo'n simpele huis-, tuin- en keukentip toch? Nou, experts verklaren Kate voor gek en vinden het onbegrijpelijk dat ze dit als ideale beautytip (het is een oud kunstje uit Hollywood) de wereld inslingert. 

Onbegrijpelijk

"Belachelijk. Ik kan niet geloven dat ze dit heeft gezegd”, zegt een haarexpert tegen het Britse dagblad Daily Mail. Volgens hem is dit het allerslechtste wat je kunt doen voor je haar. "De spanning op het haar zorgt voor sterke druk op de haarzakjes en uiteindelijk zullen die het opgeven. Op de plekken waar het strakgetrokken werd, zal het haar breken of uitvallen met lokale kaalheid tot gevolg."

Bron: Daily Mail

Beeld: Hollandse Hoogte