Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Duurzame woonmerken: dit zijn onze favorieten

Je huis inrichten met prachtige design-items van natuurlijke materialen. Met liefde en aandacht gemaakt, onder eerlijke omstandigheden. Hoe fijn is dat? Zó shop je gemakkelijk een duurzaam interieur bij elkaar. Gebruik duurzame materialen Let bij de aankoop op de materialen die zijn gebruikt. Ga ...

Duurzame woonmerken: dit zijn onze favorieten

Je huis inrichten met prachtige design-items van natuurlijke materialen. Met liefde en aandacht gemaakt, onder eerlijke omstandigheden. Hoe fijn is dat? Zó shop je gemakkelijk een duurzaam interieur bij elkaar.

Gebruik duurzame materialen

Let bij de aankoop op de materialen die zijn gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor een bank bekleed met duurzaam katoen. Duurzame katoenteelt verbruikt minder water, kunstmest en pesticiden én levert de boeren een hogere winstmarge op.

Ook meubels van bamboe - FSC gecertificeerd - zijn een goede optie. Bamboe groeit snel en bereikt zijn maximale lengte al in twee maanden! Hout zorgt voor een warme uitstraling in je interieur en is duurzaam en recyclebaar.

Bamboe is een snel groeiende plant die zijn maximale lengte al in twee maanden bereikt!

Kies LED-verlichting

LED verlichting is populairder dan ooit, logisch want het biedt veel voordelen. Zo verbruiken de lampen tot 85% minder energie. Dat scheelt in de portemonnee en ook het milieu profiteert hiervan. Ten slotte zijn LED lampen veiliger in gebruik dan andere verlichting, omdat ze niet warm worden. 

Maak het af met groen

Planten zijn in huis onmisbaar. Wist je dat planten behalve mooi ook heel gezond zijn? Zeker als je voor een duurzame plant kiest die ook nog eens de lucht zuivert.

De Genius van Ogreen verzorgt zo’n 12m2 schone lucht en Champ zelfs 30m2. Niet onbelangrijk: deze duurzame planten hebben een MPS-A keurmerk.

Dit keurmerk geeft aan hoe duurzaam een bos bloemen of planten geteeld zijn, in categorie A zit je zeker goed! Vraag er gerust naar bij de bloemist.

Onze favorieten duurzame woonmerken

1.      Bekend van de functionele en stijlvolle woonitems: Brabantia. De ontwerpen zijn stuk voor stuk gemaakt met passie voor het product én aandacht voor de invloed die het op de mens en natuur heeft.

Samen met Love Nature streven ze naar nog meer liefde voor de natuur. Ze planten voor iedere verkochte droogmolen een boom samen met We Forest.

2.      Een andere favoriet is het Nederlandse Good & Mojo. De lampen uit deze collectie zijn gemaakt van duurzame materialen en werken op zonne-energie.

Ze kunnen, nadat ze zijn opgeladen, wel tot 80 uur branden! Bij elke aankoop wordt 5% van de omzet gedoneerd aan een stichting. Deze stichting zorgt ervoor dat gezinnen in ontwikkelingslanden ook van verlichting worden voorzien.

3.      Reizen naar verre landen om verschillende culturen te ontdekken, die passie zie je terug in de producten van One World Interiors. De designers reizen de hele wereld over op zoek naar unieke materialen en objecten.

Het zijn stuk voor stuk items met een verhaal, want geen meubel is het waard weg te gooien. Daarom duurzaam: door gebruik te maken van gerecycled materiaal wordt de collectie nog mooier!

4.      Last but not least is Yumeko. Hét merk voor een goede nachtrust! Het beddengoed is gemaakt van 100% duurzaam en fair trade katoen. Even wegdromen of in een diepe slaap raken, doen wij graag onder dit ecologische beddengoed.

Schatzoeken

Shop de mooiste pareltjes voor in huis bij het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland, een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie.

Beeld: vtwonen