Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe een wens! Deze week veel vallende sterren

Optimale omstandigheden om ze te kunnen zien! De komende nachten zijn er veel vallende sterren te zien. Het gaat om de meteorenzwerm Perseïden, die de aarde jaarlijks rond dezelfde tijd passeert. Dit jaar lijken de condities om het kosmische lichtspektakel te bekijken optimaal, aldus Weeronline. ...

Doe een wens! Deze week veel vallende sterren

Optimale omstandigheden om ze te kunnen zien!

De komende nachten zijn er veel vallende sterren te zien. Het gaat om de meteorenzwerm Perseïden, die de aarde jaarlijks rond dezelfde tijd passeert. Dit jaar lijken de condities om het kosmische lichtspektakel te bekijken optimaal, aldus Weeronline.

Volgende week is iedere nacht wel een vallende ster te zien volgens de weerdienst. Het piekmoment vindt plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Dan kunnen er zo'n 50 tot 65 meteoren per uur te zien zijn. Het beste moment om die nacht naar boven te kijken is tussen 3.00 en 4.30 uur.

De piek van de zwerm vindt zo'n vier dagen na de nieuwe maan plaats. De maan is hierdoor vanuit Nederland niet te zien en daardoor is de hemel mooi donker.

Wie de vallende sterren wil zien, moet op een donkere plaats gaan staan, liefst in een open veld buiten de bebouwde kom, en naar het noordoosten kijken. De meteoren zijn te zien op ongeveer twee derde van de lijn tussen de horizon en het hoogste punt aan de hemel. Een telescoop of verrekijker is doorgaans niet nodig, de meteoren zijn ook met het blote oog te zien.

De Perseïden-zwerm is elk jaar rond 13 augustus te zien. De aarde trekt dan door de puinwolk van de komeet Swift-Tuttle.

De vallende sterren zijn het beste te zien tussen 03.00 en 4.30 uur als je richting het noordoosten kijkt. Je hebt geen verrekijker nodig, meldt Weeronline. Maar het is wel belangrijk om een donker plekje op te zoeken.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in