Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dochter verrast ouders die hun trouwfoto's verloren bij een brand

Het is een nachtmerrie: een brand waarbij je onvervangbare spullen, zoals foto's, kwijtraakt. Het overkwam dit stel bijna veertig jaar geleden en nog altijd hadden ze er verdriet van. Tot ze verrast werden door hun ontzettend lieve dochter. De Amerikaanse Jennifer en Timothy Bing zijn 38 jaar get...

Dochter verrast ouders die hun trouwfoto's verloren bij een brand

Het is een nachtmerrie: een brand waarbij je onvervangbare spullen, zoals foto's, kwijtraakt. Het overkwam dit stel bijna veertig jaar geleden en nog altijd hadden ze er verdriet van. Tot ze verrast werden door hun ontzettend lieve dochter.

De Amerikaanse Jennifer en Timothy Bing zijn 38 jaar getrouwd, maar als je hen vraagt om foto's te laten zien van de grote dag, raak je een gevoelige snaar: die foto's zijn er niet. 

Verwoest door de brand

Helaas werd de winkel waar ze destijds hun fotorolletjes naartoe hadden gebracht om te laten ontwikkelen, volledig verwoest door een grote brand. Twee weken later overleed Jennifers vader. De foto's waarop hij zijn dochter naar het altaar begeleidde, zijn voor altijd verloren gegaan.

Alleen een snel kiekje

"Ik heb geen enkele trouwfoto van hen, behalve het snelle kiekje dat mijn moeders nicht die dag maakte", vertelt hun dochter Ashleigh (31). “En dan zit er ook nog een arm voor de lens." Ashleigh werkt zelf als fotografe en kreeg onlangs het verzoek van een klant om opnieuw diens trouwreportage te fotograferen, omdat het stel niet blij was met het eindresultaat van een andere fotograaf.

'Houd de 17e maar vrij...'

En zo kwam Ashleigh op het mooie idee om ook de trouwdag van haar ouders opnieuw te vereeuwigen. 'Mijn eigen ouders hebben geen trouwfoto's, dus waarom zou ik dat niet als verrassing voor ze regelen?', dacht ze. "Ik heb hen niets anders gezegd dan dat ze 17 juni vrij moesten houden.” Ashleigh plande alles voor die dag: onder andere twee trouwjurken voor haar moeder en... bijpassende Converse-sneakers voor het nog altijd verliefde paar. 

Lees ook: Zeldzame foto's van JFK en Jackie Kennedy als newlyweds onder de hamer

Tot in de puntjes

Ze nam twee bevriende trouwexperts in de arm, plus een professionele visagist voor haar moeder. Ashleigh vond zelfs een bloemist die speciaal voor Jennifer een prachtig bruidsboeket én een bijpassende corsage maakte. De foto's, genomen bij de National Cathedral in Washington en het John F. Kennedy Center for the Performing Arts in dezelfde stad, zijn geweldig geworden.

Diepe liefde

"Het was een heel, heel speciale dag", zegt Jennifer (65). "Een dag die me iets teruggaf van wat ik was verloren." De foto's van Jennifer and Timothy laten de chemie en de diepe liefde zien, die alleen zichtbaar is als je al zolang samen lief en leed deelt.

Ashleigh legt uit dat ze bruidsparen doorgaans regisseert als er geposeerd moet worden, maar bij haar ouders was dat niet nodig. Ze bracht ook nog als extraatje een afspeellijst van de muziek mee waarop haar vader en moeder hadden gedanst in 1979. 

Allerlei herinneringen

"Als ik deze dag in één woord zou moeten samenvatten, zou ik zeggen: geweldig", aldus Timothy. "Er kwamen weer allerlei herinneringen naar boven en ik realiseerde me opnieuw hoeveel ik van mijn vrouw houd." Het mooiste? Ashleigh voegde ook oude foto's van haar ouders toe aan de trouwreportage, waardoor de cirkel toch een beetje rond is. 

"Ik moet steeds huilen als ik aan die mooie fotosessie terugdenkt", besluit Jennifer. "Onze dochter heeft ons echt een deel van onze eerste trouwdag teruggegeven."

Bron: Today.com

Bron beelden: Ashleigh Bing Photography