Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de beste momenten uit Obama’s afscheidsspeech

President Barack Obama heeft vannacht in Chicago zijn afscheidstoespraak gehouden. Wat hij zei was mooi, niet mis te verstaan én hoopgevend.  Obama kreeg bij aanvang van zijn speech - gisteravond lokale tijd - een minutenlang applaus. "Blijf nog vier jaar!", werd er geroepen. 'Door jullie was ik ...

Dit zijn de beste momenten uit Obama’s afscheidsspeech

President Barack Obama heeft vannacht in Chicago zijn afscheidstoespraak gehouden. Wat hij zei was mooi, niet mis te verstaan én hoopgevend. 

Obama kreeg bij aanvang van zijn speech - gisteravond lokale tijd - een minutenlang applaus. "Blijf nog vier jaar!", werd er geroepen.

'Door jullie was ik een beter mens'

"Vanavond is het aan mij om jullie, het Amerikaanse volk, te bedanken. Door jullie was ik een betere president, een beter mens", zei hij. "Na acht jaar als jullie president geloof ik dat verandering alleen kan plaatsvinden als gewone mensen worden betrokken en samenkomen om die verandering te eisen." En: "Democratie is altijd moeilijk, omstreden en soms ook bloedig geweest. Voor elke twee stappen die we vooruitgaan, voelt het soms alsof we er weer één teruggaan", aldus Obama, die in een groot deel van zijn toespraak sprak over democratie.

Lees ook: Binnenkijken: hier gaan de Obama's straks wonen

'Het was een eer'

Zijn rode draad was ook: koester die multiculturele samenleving. "Het was een eer om jullie te dienen. Ik zal altijd naast u blijven staan, maar dan als burger, for all my remaining days.

Barack Hussein Obama II (55) werd op 20 januari 2009 hij beëdigd als de 44e president van de Verenigde Staten. Hij is de eerste Amerikaan van Afrikaanse afkomst in deze functie. Hij is dat nog heel even, tot volgende week vrijdag, als Donald Trump wordt beëdigd.