Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit valt gasten als eerste op wanneer ze je huis binnen komen

Goed om te weten wanneer je mensen verwacht! 

gasten

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken, en dat gaat ook op voor je huis. Wanneer gasten je woning binnenstappen, zijn er bepaalde dingen die onmiddellijk hun aandacht trekken. Een rommelige hal, een bijzondere geur, of een opvallend kunstwerk: deze zes dingen vallen gasten als eerste op wanneer ze je huis binnen komen.

1. Verlichting

Gezellige, warme verlichting helpt bij het creëren van een fijne, gastvrije sfeer in je huis. Volgens Megan Hersch, oprichter van Studio MG Interiors in Los Angeles, valt het licht in je huis je gasten dan ook gelijk op. "Een slecht verlicht huis is een enorme afknapper." Ze adviseert om, in plaats van het 'grote licht' aan te doen, gebruik te maken van meerdere kleine lampjes met warm licht.

2. Geuren

Ook de geur die in je huis hangt heeft grote invloed op gasten. Je wilt dus dat die eerste zintuigelijke indruk goed is. Schoonmaakexpert Becky Rapinchuk én de vrouw achter het bedrijf Clean Mama vertelde aan Huffpost: "We herkennen de geur van ons eigen huis niet altijd meer, dus het is belangrijk om een ​​raam open te zetten, een diffuser aan te zetten of een kaars aan te steken wanneer er een geur is die verdoezelt moet worden." Ze raadt vooral mensen met huisdieren aan om het huis schoon te maken en door te luchten wanneer zij gasten verwachten.

3. De entree

Als je een grote entree hebt met veel mogelijkheden, raadt interieurontwerper Brooke Spreckman van Design Hutch aan om veel aandacht te besteden aan deze ruimte. Het is immers het eerste wat gasten zien wanneer ze je huis binnen stappen. "Je kunt de vloer een eye catcher maken, creatief zijn met de verlichting of de wandafwerkingen laten opvallen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een uniek en opvallend kunstwerk ophangen, gewoon omdat het kan!", aldus Spreckman.

4. De rommel

Slecht nieuws voor de rommelkonten onder ons: gasten merken in één oogopslag hoe net of rommelig jouw huis is. Althans: wanneer je gemeenschappelijke ruimtes, zoals bijvoorbeeld de woonkamer, een grote puinhoop zijn, zal dit geen uitnodigend effect hebben. Door plekken zoals de salontafel en het aanrecht goed op te ruimen, creëer je een meer ontspannen sfeer. "Een heldere ruimte is een helder hoofd en dat zullen je gasten ook voelen", aldus Hersch. "Berg wat je nodig hebt op de goede plek op en bewaar alleen datgene waar je blij van wordt!", luidt haar advies.

5. Lege muren

Daarnaast kunnen kale muren volgens Hersch een groot minpunt zijn voor eventuele gasten. "Als je een huis binnenloopt en het voelt alsof iemand er pas vorige week in is getrokken, voelt dat niet uitnodigend", zegt ze. "Het is echt de moeite waard om wat tijd en geld te spenderen aan het ophangen van ingelijste foto's of kunst. Zo heb je super leuke collecties, ook kant-en-klaar, op websites als Etsy. Mijn advies? Wees niet bang om voor een groter kunstwerk te gaan!"

6. Schone keuken en toilet

Het is echt niet nodig om je huis voor elk bezoek te deep cleanen, maar een basisreiniging van de keuken en het toilet/de badkamer maakt ongetwijfeld een goede indruk. "Als je weet dat je gasten in de keuken zullen komen, neem dan even de tijd om een doekje over het aanrecht en de keukenkastjes te halen", luidt het advies van Rapinchuk. En voor de plek die je gasten zullen gebruiken om naar het toilet te gaan geldt: maak het toilet schoon, hang een schoon handdoekje op en zorg dat het fris ruikt. Meer dan dat is het niet!

Lifestyle
  • Huffpost
  • Adobe Stock