Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít Nederlandse wijndomein is de grote winnaar bij de wijnkeuring van 2022

De Wijnkeuring Lage Landen heeft gesproken!   Het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) heeft de meeste gouden en zilveren medailles behaald bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022. Daarnaast maken wijnmakers Diederik Beker en Arina van Leenen de beste parelrosé van Nederland en België.  D...

Dít Nederlandse wijndomein is de grote winnaar bij de wijnkeuring van 2022

De Wijnkeuring Lage Landen heeft gesproken!  

Het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) heeft de meeste gouden en zilveren medailles behaald bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022. Daarnaast maken wijnmakers Diederik Beker en Arina van Leenen de beste parelrosé van Nederland en België. 

Dit jaar stuurden 58 Nederlandse en Belgische wijngaarden totaal 238 wijnen in voor de Wijnkeuring van de Lage Landen. Van alle uitgereikte gouden en zilveren medailles behaalde het Betuws Wijndomein de meeste medailles van alle wijngaarden, namelijk 6 gouden en 8 zilveren medailles.

In de categorie brons werd één medaille behaald. Gouden medailles kreeg het voor de LingeRood Cuvée Signature 2017 én 2020, LingeWit Tête de Cuvée 2021, LingeParel Wit 2021, LingeWit Edelzoet 2021 en de LingeParel Rosé 2021, die tevens de beste parelrosé van Nederland en België is. Betuws Wijndomein doet ook dit jaar weer mee met een aantal ereprijzen en Diederik Beker mag de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’ dragen.

Nederlandse wijn om te bewaren

Eigenaar en wijnmaker Diederik Beker: ”Ook in 2021 hebben we met volle aandacht en liefde in de wijngaard gewerkt en dat heeft weer een mooie kwaliteit wijnen opgeleverd. Het is geweldig om onze inspanningen terug te zien in de gouden medailles in alle categorieën wit, rood en mousserend.

Het meest trots ben ik op de LingeRood Cuvée Signature die echt het bewaren waard is. De Signature 2016 kreeg in 2020 goud en de Signature 2017 en 2020 kregen beide in 2022 goud. Dat zegt wel iets over het bewaarpotentieel. Ik ben van nature ongeduldig, behalve als het om mijn rode wijn en de bewaarpotentie gaat.”

Warme zomer vraagt andere aanpak

De zomer van 2022 was de op twee na warmste sinds het begin van de metingen én extreem zonnig. Volgens het KNMI is deze zomer de meeste zonnestraling ooit gemeten.

Arina van Leenen: "Dat vraagt om een andere aanpak dan bijvoorbeeld vorig jaar toen het aantal zonuren gering was. We hebben vroeg ontbladerd, de ondergrond tussen de druiven groen en koel gehouden en extra zorg aan de loofwand besteed. We beginnen dit jaar ruim 10 dagen eerder met het oogsten van de druiven. De druiven zijn gemiddeld kleiner, maar bij het wijn maken gaat het om de schil in verhouding tot het vruchtvlees en de concentratie van de aroma’s en die zijn goed.”

Foto's (c) Betuws Wijndomein

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in