Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de reden dat je AliExpress pakjes duurder worden

Shopaholics, dit willen jullie echt even lezen… Powerbanks, zijden blouses, telefoonhoesjes, usb-kabels, partyversiering, glazen kolibries als watersysteem om je planten mee in leven te houden als je weg bent – wat heeft AliExpress niet? Bestel je er wel eens wat, hou er dan rekening mee dat je v...

Dít is de reden dat je AliExpress pakjes duurder worden

Shopaholics, dit willen jullie echt even lezen…

Powerbanks, zijden blouses, telefoonhoesjes, usb-kabels, partyversiering, glazen kolibries als watersysteem om je planten mee in leven te houden als je weg bent – wat heeft AliExpress niet?

Bestel je er wel eens wat, hou er dan rekening mee dat je vanaf 1 juli 2021 meer zult gaan betalen voor je aankoop. Een pakketje van deze bekende webwinkel (en honderden andere niet-Europese webwinkels) worden dan een stuk duurder.

Hoe zit dat?

Als je nu een bestelling plaatst bij een niet-Europese webwinkel zoals AliExpress of Wish betaal je alleen btw over producten die een waarde hebben van meer dan 22 euro. Voor goedkopere bestellingen zoals een hoesje van 7 euro betaal je op dit moment dus geen btw.

Vanaf 1 juli gaat dit veranderen. De Europese Unie hanteert dan nieuwe importregels voor alle producten die je koopt buiten de EU. Dit geldt bijvoorbeeld voor pakketjes uit landen zoals China, maar door Brexit ook voor het Verenigd Koninkrijk.

Bij het ingaan van de nieuwe importregels betaal je altijd btw, ook voor pakketjes van minder dan 22 euro waar je eerst geen btw voor hoefde te betalen.

Kost dat nog?

Over een aankoop in een niet-Europese webwinkel wordt vanaf 1 juli standaard 21% BTW in rekening gebracht. Daarnaast kunnen er ook nog afhandelingskosten en in het geval van een aankoop van 150 euro of meer  invoerrechten moeten worden betaald.

Waarom wordt het veranderd?

Standaard BTW rekeningen zorgt voor eerlijkere concurrentie tussen Europese en niet-Europese webwinkels. Het zou daarnaast namaak tegen moeten gaan en een rem moeten zetten op de consumptie van goedkope spullen van slechte kwaliteit die snel kapot gaan zodat je wéér nieuwe moet kopen.  

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in