Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit gele 'zuurtje' moet je beste vriend worden: 5 x wat een citroen allemaal kan doen!

Dat citroen bomvol vitamine C zit en ons immuunsysteem versterkt, wisten we al. Maar dit gele 'zuurtje' kan nog veel meer. Zo kan de sap van een citroen ervoor zorgen dat je doffe nagels weer gaan glanzen. 1. Weg vuil Hoe? Mix wat sap met drie eetlepels olijfolie, smeer het op je nagels et voilà ...

Dit gele 'zuurtje' moet je beste vriend worden: 5 x wat een citroen allemaal kan doen!

Dat citroen bomvol vitamine C zit en ons immuunsysteem versterkt, wisten we al. Maar dit gele 'zuurtje' kan nog veel meer.

Zo kan de sap van een citroen ervoor zorgen dat je doffe nagels weer gaan glanzen.

1. Weg vuil

Hoe? Mix wat sap met drie eetlepels olijfolie, smeer het op je nagels et voilà het vuil is weg en je nagels glanzen weer en zien er gezond uit.

2. Zachte lippen

Verder zorgt de sap van een citroen ervoor dat je droge ruwe of zelfs gesprongen lippen weer zacht worden. Wrijf - voordat je naar bed gaat - met een opengesneden citroen over de kapotte plekjes op je mond. De volgende dag voelen ze weer zacht aan, omdat de sap de dode huidcellen verwijdert.

3. Oneffenheden

Uit onderzoek is gebleken dat een citroen ook oneffenheden aanpakt. Door citroenzuur geneest de huid sneller na een wondje. Ook kunnen littekens minder zichtbaar worden als je de sap van een citroen erop smeert.

4. Op de nuchtere maag

Elke dag starten met een glas lauw water (met citroen erin) doet volgens veel mensen wonderen. Restjes die van de vorige dag achtergebleven zijn in je lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Tegen insecten

De sap van een citroen is ook een effectief middel bij een insectenbeet. Oké, het kan een beetje prikken als je het op de plek smeert, maar het verzacht wel de pijn.

Bron: Woman's Health Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.