Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze prachtfilm van Sofia Coppola is een hommage aan Chanel

De Amerikaanse filmmaker Sofia Coppola is groot fan van Chanel. Haar liefde voor het Franse modehuis uit ze nu in een korte film.  "Het is een montage die de ziel van Chanel moet tonen", vertelt Coppola aan Vogue. Tokio De film, die iets meer dan twee minuten duurt, is te zien op ‘Mademoiselle Pr...

Deze prachtfilm van Sofia Coppola is een hommage aan Chanel

De Amerikaanse filmmaker Sofia Coppola is groot fan van Chanel. Haar liefde voor het Franse modehuis uit ze nu in een korte film. 

"Het is een montage die de ziel van Chanel moet tonen", vertelt Coppola aan Vogue.

Tokio

De film, die iets meer dan twee minuten duurt, is te zien op ‘Mademoiselle Privé’, een tentoonstelling ter ere van het Franse modehuis. Maar helaas moet je daar wel helemaal voor naar Tokio vliegen. Voor wie daar niet naartoe gaat, de film is ook hierboven te bewonderen.

Ingrediënten

Wat is er precies te zien in dit mooie eerbetoon? Sterren (Tilda Swinton, Pharrell Williams) die smullen van het merk, de beroemdste items van Chanel, maar ook de muzes door de jaren heen: van Marilyn Monroe tot Catherine Deneuve en Romy Schneider en het jonge model Cara Delevingne. Ook de mooiste shows komen voorbij.

Coco

Sofia Coppola over Chanel: "Het is een mix van haute couture, speelsheid, vrouwelijkheid en Coco’s visie op de moderne vrouw. Ze maakte kleding voor vrouwen om te werken, reizen, comfortabel te zijn, en hen vertrouwen te geven. Dat zoek je in mode, denk ik."

Bron: Chanel Beeld: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in