Deze fout maken we allemaal bij het verven van ons haar

Door Kim Veldema
Deze fout maken we allemaal bij het verven van ons haar

Duizenden vrouwen in Nederland verven hun lokken. Omdat ze een andere kleur mooier vinden of om hun grijze haren te verdoezelen. Het verven van je haar schijnt zelfs verslavend te zijn.

Ja, je leest het goed: verslavend. Geen wonder, want volgens een studie van de Nottingham Trent University voelen vrouwen zich over het algemeen zelfverzekerder en aantrekkelijker na het verven van hun lokken.

Gebed zonder endMaar grijs haar 'wegwerken' lijkt soms wel een fulltime baan... Zodra je de uitgroei hebt bijgewerkt, zijn de eerste grijze puntjes alweer zichtbaar.

We maken allemaal dezelfde foutWaar de één haar grijze haartint omarmt, probeert de ander het ouderdomsproces nog te verhullen. Maar volgens een haarkleur-expert maken velen dezelfde fout.

Oorspronkelijke kleur“Veel mensen verven hun haar in de oorspronkelijke kleur – de tint die ze hadden voordat ze grijs werden. Dat doen ze zonder zich te realiseren dat hun hele basiskleur compleet is veranderd.”

Lees ook: Ontdek hét haargeheim van Amsterdam

Huid & haar“Als je haar grijs wordt, verandert je gelaatskleur ook. Wanneer je het pigment in je haren verliest, heeft dat ook impact op het pigment in je huid”, aldus de deskundige. “Dus het is goed mogelijk dat de haarkleur die je voorheen had en die je toen prima stond, niet meer de beste kleur voor je is.”

Valt toch weer meeDe ideale kleur zal trouwens niet ver van de oorspronkelijke kleur af liggen. Toch kun je het beste naar een kleurenspecialist gaan bij de kapper om samen een goede kleur te bepalen. Ook als je zelf je haar verft. Laat je een keer adviseren bij de kapper, dan kun je dat advies vervolgens thuis toepassen.

Mathilda, in de video hieronder, worstelt met de vraag: haar grijs laten of toch verven?

Bron: Libelle.nl