Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Déze 7 voorstellingen wil je echt zien op de Uitmarkt 2018!

De Uitmarkt is hét startsein van het Nederlandse culturele seizoen 2018. Van 24 t/m 26 augustus is het weer een feest van zang, dans, theater en creativiteit. De locatie rondom het Amsterdamse Oosterdok is onovertroffen. Déze 7 voorstellingen wil je niet missen.  1. Goede start! Het startsein wor...

Déze 7 voorstellingen wil je echt zien op de Uitmarkt 2018!

De Uitmarkt is hét startsein van het Nederlandse culturele seizoen 2018. Van 24 t/m 26 augustus is het weer een feest van zang, dans, theater en creativiteit. De locatie rondom het Amsterdamse Oosterdok is onovertroffen. Déze 7 voorstellingen wil je niet missen. 

1. Goede start!

Het startsein wordt gegeven op vrijdagavond door een bonte verzameling entertainers. Van Guus Meeuwis tot het Rotterdamse rapcollectief Broederliefde, maar ook Peter Philly en Introdans.

Het drijvende podium aan het Amsterdamse Oosterdok belooft op zijn grondvesten te schudden. We hebben er zin in!

Meer informatie

2. Reis mee met Ellen ten Damme

Ellen ten Damme neemt je mee op reis naar het Parijs en Berlijn van de jaren ’20, ’30 en ’40, maar ook het heden. Denk aan de heerlijke nostalgie van Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan grootse artiesten als Yves Montand, Brigitte Bardot , Stromae en Marlene Dietrich.

Geniet van deze altijd bijzondere Nederlandse alleskunner en haar fantastische orkest, dit keer voor het eerst ook Franstalig! Wat een feest op de zaterdagavond.

Meer informatie

3. Lorenzo Buffa experimenteert

Geen grenzen en een open oor voor verandering. Daar staat Lorenzo Buffa voor, die met zijn Contemporary Jazz steeds weer verrast. Wij houden daar wel van, zo’n jonge, talentvolle musicus die buiten de lijntjes kleurt. Lorenzo Buffa Experiment Quintet: fijn op de zaterdagmiddag.

Meer informatie

4. Voor de cabaretliefhebbers: Hadewych Minis

Het is de eerste keer dat dit multitalent gaat zingen, dansen én acteren in deze ode aan de vrouw. Van cabaret tot flamenco (!), van moederschap tot midlifecrisis; Minis blijft boeien.

Meer informatie

5. Bijzondere dans

Door het gebruik van aerial straps verandert ons perspectief van de zwaartekracht. Een dromerige, beeldende dans over de vriendschap van twee mannen. Barstensvol symboliek en lichaamsbeheersing. Panama Pictures: Verrassend.

Meer informatie

6. Prachtig pianospel

In de categorie: Hier gaan we nog veel van horen: Vivianne Cheng. Ze maakt furore met haar uitzonderlijke pianospel. Recensenten zijn onverminderd lyrisch.

Meer informatie

7. Woordkunstenaar Marcel de Groot

Marcel de Groot heeft het zingen en tekstschrijven niet van een vreemde. De voorstelling #HELD speelt hij sinds 2016. Voor zijn lied Woordman werd hij zelfs genomineerd voor de Annie M.G. Schnmidtprijs.

Een woordkunstenaar. Hij speelt #HELD, speciaal voor de Uitmarkt 2018, in het BIMHUIS op zondagavond. Aanrader!

Meer informatie

Als het culturele seizoen net zo goed is als de aftrap ervan, belooft het cultuurseizoen 2018/2019 een mooi te worden. Veel plezier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in