De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

Waar eten we vandaag? Bij deze Nijmeegse culi-hotspots is het heerlijk eten en net zo heerlijk toeven. En mensen kijken. Ook leuk: een keertje buiten de randstad. Er is meer dan Amsterdam (en omstreken). Ontdek! 

Nijmegen' finest, in willekeurige volgorde: 

1. De Firma 

Gek op streetfood? Dan heb je hier de eettijd van je leven. Van Marokkaans tot Zweeds, Koreaans en Italiaans: De Firma serveert een selectie van het beste streetfood van over de hele wereld. Uiteraard in kleine porties, zodat er samen gegeten kan worden. Houden we van. 

De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

2. Merano

Ken je klassiekers! Al dik 75 jaar (!) is Merano een feit. Van oorsprong een ijssalon, maar sinds 20 jaar kun je hier uitsluitend terecht voor pasta en antipasti. Midden in het centrum, terras incluis. 

3. The Black Fox

Vleesfans lopen de deur plat bij The Black Fox. Hier is het net alsof je eet bij de slager, als in: hier weten ze van wanten met vlees. Ook fijn: het personeel is vriendelijk en het is een komen en gaan van leuk volk. 

De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

4. Manna

Niet te missen! En suitehotel en global food & fish restaurant. Klinkt chiquer dan dat het is. Je eet hier de beste dim sum. Maar ook to die for verse vis. Voor elke at wils! Een glaasje prosecco erbij en jouw avond kan niet meer stuk.

5. Bistro Flores

Goed, sfeervol én betaalbaar eten? Reserveer (dat is wél handig!) dan een tafeltje bij Bistro Flores. Absolute aanrader? De bavetten. Finger licking good. Bonuspunten? De romantische tuin, uren maar dan ook echt uren kan je er tafelen. 

De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

6. Restaurant Wally 

Eerlijk is eerlijk, de lijst zou niet compleet zijn zonder een goede burgertent. En daar is Wally! Op het menu? Burgers, burgers, burgers. Oja, en milkshakes, koolsla en friet. Waarom moeilijk doen als het makkelijk én lekker kan. 

7. Credible

We sluiten de lijst af met *trommelgeroffel* Credible! Op de kaart staan comfortklassiekers, zoals: pasta arrabiata, fish & chips en saté van kippendijen. En het interieur is hysterisch leuk, fotogeniek en zorgt ervoor dat je je eigen huis een spontane make-over wil geven. Enne, mocht het zó gezellig zijn, dan kan je er gewoon blijven pitten - het is namelijk ook een hotel. Plus: de ontbijtje die ze hier serveren zijn goddelijk!

De zeven restaurants waar je nú in Nijmegen moet wezen

P.S. na het nodig eten uitbuiken met een drankje (of twee)? Check: wijnbar Lebowski. Tjokvol? Dan is cocktailbar Demain een goed alternatief. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Instagram