Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De weekendtips van Nouveau

Waar moet je dit weekend zijn?      

weekendtips

Nog geen plannen gemaakt dit weekend maar wel zin om erop uit te gaan? Nouveau tipt! Van nieuwe hotspots tot aan boeken, we zetten een aantal leuke weekendtips voor je op een rijtje.

Bezoek de tentoonstelling De tuin der lusten

Het zestiende-eeuwse meesterwerk De tuin der lusten van Jheronimus Bosch blijft veel mensen tot op de dag van vandaag fascineren. Al eeuwenlang vraagt men zich af waar Bosch zijn inspiratie vandaan haalde en wat de verborgen betekenissen in het schilderij zijn. Nog altijd leidt het beroemde drieluik tot nieuwsgierigheid en spannende theorieën. Nieuwe Veste, Stedelijk Museum Breda en Tiuri bundelen nu hun krachten om dit mysterie op eigentijdse wijze opnieuw tot leven te brengen.

Tiuri voegt hier een eigen interpretatie van De tuin der lusten aan toe met een voorstelling. Dit theatergezelschap, waarin ontwikkeling van ongekend talent van jongeren met een beperking centraal staat, neemt het publiek mee op reis langs de drie luiken en de thema’s verleiding, samenzijn, vallen en opstaan.

Tickets zijn te koop via www.tiuri.nl en geven tevens toegang tot het museum (tot 25 augustus).

Wanneer:
21, 22 en 23 juni op verschillende tijden.

Waar:
In de binnentuin van Nieuwe Veste Breda.

Lees je suf over interieurstyling

Een van de meest toonaangevende interieurontwerpers van dit moment is Nico Tijsen. Voor zijn ontwerpen reist hij de hele wereld over. Hij maakt gebruik van veel natuurlijke kleuren en materialen. Leer van de meester hoe je van je huis een warm en uniek thuis maakt met een stijlvol en sfeervol interieur met een persoonlijke touch, boordevol unieke details.

Nico, ook bekend als Nicolicious, is de creative director van Rivièra Maison. In de meer dan dertig jaar waarin hij voor dit merk werkt, creëerde hij zijn eigen stijl en regels op het vlak van interieurstyling. In zijn boek, dat binnenkort verschijnt, neemt hij je mee in zijn wereld. Laat je inspireren door de man voor wie interieurstyling zijn lust en zijn leven is en die als motto heeft: 'meer is zeker meer!'

Wanneer:
Vanaf 2 juli.

Shop de nieuwe Ulla Johnson x Sisley-collectie

Het New Yorkse label Ulla Johnson heeft de handen ineen geslagen met beautymerk Sisley Paris. Speciaal voor deze samenwerking is er een limited edition variant van Ulla Johnsons signature Wave bag gecreëerd. Deze is gevuld met enkele fijne Sisley-musthaves, zoals de Black Rose Cream Mask, de Black Rose Eye Contour Fluid, de All Day All Year anti-aging formule, en de Nutritive Lip Balm.

De Ulla Johnson x Sisley-collectie shop je bij Maison Sisley of online.

Geniet van de zon op een Rotterdams terrasje

Rotterdam heeft er sinds januari een nieuwe foodcourt bij! Station Bergweg is een collectief van twaalf Rotterdamse horecaondernemers en gevestigd in het oude station aan de Bergweg, onder de voormalige Hofpleinlijn. Bovenop Station Bergweg is onlangs de Dakbar geopend, een terras van 300 vierkante meter op het monumentale spoorviaduct. Op deze unieke locatie kun je genieten van een hapje en een drankje, allerhande evenementen, en live muziek. Leuk detail: in 2025 wordt het viaduct getransformeerd tot het langste stadspark van Nederland en wordt het terras hier onderdeel van.

Kijktips

Geen zin om erop uit te gaan, maar wil je lekker op de bank hangen? Dan is er gelukkig genoeg kijkvoer. Zo is vanaf gisteren de speelfilm Challengers te zien op Pathé Thuis, met een hoofdrol voor niemand minder dan it girl Zendaya. Op Netflix is deze week bovendien de romantische film Emma verschenen, de klassieker die gebaseerd is op een boek van Jane Austen.

Ten slotte kan het je bijna niet ontgaan zijn dat het tweede seizoen van House of the Dragon deze week van start is gegaan op HBO Max. Voor een hoop spanning, sensatie en royal drama in fantasy-setting zit je hier goed.

Lifestyle
  • NL Beeld