Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De verborgen bestemmingen in Zuid Amerika

Panoramic view of San Andres Island, Colombia   Rio de Janeiro is één van de meest favoriete bestemmingen om te bezoeken deze zomer in Zuid Amerika. Maar daarnaast heeft Expedia, ‘s werelds grootste online reisorganisatie, tien andere, meer verborgen bestemmingen op een rij gezet. Hiermee kunnen ...

De verborgen bestemmingen in Zuid Amerika
Amerika

Panoramic view of San Andres Island, Colombia

Rio de Janeiro is één van de meest favoriete bestemmingen om te bezoeken deze zomer in Zuid Amerika. Maar daarnaast heeft Expedia, ‘s werelds grootste online reisorganisatie, tien andere, meer verborgen bestemmingen op een rij gezet. Hiermee kunnen reizigers nog meer uit hun reis halen door Zuid-Amerika deze zomer of inspiratie opdoen voor een volgende reis naar dit veelzijdige continent.

1. Ilha Grande, Brazilië

Reizigers die een bezoek aan Rio de Janeiro gepland hebben deze zomer kunnen na de drukte van deze stad ontspanning zoeken in Ilha Grande, letterlijk vertaald ook wel ‘groot eiland’ genoemd. Vanaf Rio is het slechts twee uur rijden met de auto, gevolgd door een korte boottocht met een panoramisch uitzicht over de baai. In deze stad zijn auto’s en andere voertuigen verboden, waardoor je meer aandacht hebt voor hetgeen dit eiland te bieden heeft: kristalhelder water, verse vis, eindeloze wandelroutes en caipirinha's.

2. Torres del Paine, Chili

Door de krappe ruimte tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan heeft Chili een prachtige natuur en vele verborgen plekken. In tegenstelling tot het stedelijke Rio vinden reizigers in het nationaal park Torres del Paine het echte natuurschoon. Dit gebied in het zuiden van Chileens Patagonië biedt reizigers een enorme diversiteit aan landschappen, waar de aanwezige flora en fauna de bezoeker voortdurend zal verrassen.

3. Mendoza, Argentinië

Argentinië is onder andere bekend door zijn voetbalsterren, de tango, Argentijnse steak en natuurlijk de hoofdstad Buenos Aires. Een verborgen parel in dit land is de wijnstreek Mendoza. Reizigers kunnen hier de Malbec-wijn proeven, een wijn die alleen geproduceerd wordt in deze wijnregio. Het is de moeite waard om deze streek te verkennen op de motor - net als in het beroemde boek The Motorcycle Diaries van Ernesto ‘Che’ Guevara - en te stoppen in de voorsteden en bij de verschillende wijngaarden.

4. Farellones, Chili

Een verborgen plek voor ski-liefhebbers is te vinden in Chili. Hier hebben reizigers de mogelijkheid om te skiën in de zomer. Farellones, een nationaal park op slechts 1,5 uur van de hoofdstad Santiago, opent de skipistes van juni tot september. Dit geeft reizigers de kans om even aan de zomerse hitte te ontsnappen en aan de bar te genieten van een heerlijk glas Chileense wijn met uitzicht op de witte sneeuw en een blauwe lucht.

5. Titicacameer, Bolivia

Het Titicacameer, gelegen tussen Bolivia en Peru, is het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Het meer bevat een schat aan biodiversiteit, die een thuisbasis biedt voor onder andere belangrijke vogel- en vissoorten en amfibieën. Het is de perfecte plek voor reizigers die houden van rijke natuur en ontspanning. Op slechts 30 minuten afstand met de boot vanaf het vissersdorp Yampupata ligt Isla de la Luna, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over het meer.

6. Lijnen van Nazca, Peru

In het zuiden van Peru vinden reizigers mysterie en schoonheid in de Nazca-woestijn. De lijnen van Nazca - geogliefen in het woestijnzand die dateren uit de periode tussen 500 voor en 500 na Christus en voortkomen uit oude beschavingen - zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen in dit gebied, dankzij de droge omstandigheden. Om de grote, voor sommige religieuze, figuren te zien, moeten reizigers wandelen naar de top van de omliggende heuvels. Vanaf die top kun je onder andere een kolibrie, een aap, een boom en een walvis als tekening in het zand spotten die je absoluut zullen verrassen.

7. Iquitos, Peru

Peru staat bekend om zijn rijke gastronomie en natuurlijk de Machu Picchu. Daarnaast heeft Peru één van de meest uiteenlopende natuurgebieden vanwege zijn ligging tussen de Stille Oceaan, de Nazca-woestijn, het Andesgebergte en het Amazonegebied. De stad Iquitos, gelegen tussen Colombia en Brazilië, is de perfecte plek om het regenwoud van de Amazone, vol dier- en plantensoorten, te verkennen.

8. Bogota, Colombia

Bogota is de hoofdstad van het tropische Colombia en is op drie na hoogst gelegden stad in Zuid-Amerika, na La Paz (Bolivia) en Quito (Ecuador). De Monserrate is één van de bekendste bergtoppen rondom de Colombiaanse hoofdstad. Op de top, die bereikt kan worden met een kabelbaan, kunnen reizigers genieten van een uitzichtpunt met vergezichten over de hele stad. Reizigers worden gemakkelijk verliefd op Bogota, maar om echt ondergedompeld te worden in de rijke cultuur van het land is het de moeite waard om het boek ‘Honderd jaar eenzaamheid’ te lezen, een roman van de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez.

9. San Andrés, Colombia

San Andrés is een Colombiaans eiland in de Caribische Zee dat voor veel reizigers als ‘verborgen plek’ wordt aangemerkt. Op het eiland is een prachtig Biosphere Reserve te vinden die beschermd is door UNESCO. Vanaf de top van de heuvel kun je zeven verschillende intense blauwe kleuren van het water onderscheiden. Het eiland is een perfecte plek om te gaan duiken of te ontspannen in de zee en te genieten van vers kokoswater. Vergeet niet om jezelf te verwennen met gerechten zoals gebakken bananen, plato paisa (Colombia’s nationale gerecht) of gebakken vis met yucca.

10. Jericoacoara, Brazilië

Om het avontuur in Zuid Amerika goed te eindigen, nodigt Expedia je uit voor een bezoek aan het vissersdorp Jericoacoara in Brazilië. De badplaats in het noorden is een goede surfspot. Het gebied is het beste te verkennen op een paard met een lokale gids die je de verborgen plekken kan laten zien. Vanuit Jericoacoara kun je ook een dagtrip maken naar Fortaleza. Hier moeten reizigers absoluut de Moqueca proberen, een traditioneel Braziliaans visgerecht.

Bron: www.expedia.nl