Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De top 5 musea in Nederland

De beste musea in Nederland, gebaseerd op de beoordeling en populariteit op WhichMuseum 1. Het Anne Frank Huis Het Anne Frank Huis is het huis waarin het Joodse meisje Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog gedurende ruim twee jaar met zeven anderen zat ondergedoken. Het museum bezit de originele d...

De top 5 musea in Nederland

De beste musea in Nederland, gebaseerd op de beoordeling en populariteit op WhichMuseum

1. Het Anne Frank Huis

musea

Het Anne Frank Huis is het huis waarin het Joodse meisje Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog gedurende ruim twee jaar met zeven anderen zat ondergedoken. Het museum bezit de originele dagboeken en geschriften van Anne Frank. Een belangrijk onderdeel van het museum is het Achterhuis. Hier zat Anne Frank ondergedoken en schreef ze haar bekende dagboek. Documenten en voorwerpen van de acht onderduikers worden er tentoongesteld. In het voorhuis wordt het verhaal van Anne Frank vertelt aan de hand van stukken uit haar dagboek, foto’s, filmbeelden en historische documenten.

Anne Frank Huis

Prinsengracht 267

1016 GV Amsterdam

www.annefrank.org

2. Van Gogh Museum

De Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh maakte gedurende zijn tien jaar actieve bestaan als kunstschilder een groot aantal schilderijen. Ruim 860 schilderijen en bijna 1200 werken op papier zijn bewaard gebleven. Het Van Gogh museum bezit de grootste Van Gogh-collectie ter wereld bestaande uit 201 schilderijen, 437 tekeningen en 31 prenten. Behalve werken van Van Gogh, bezit het museum ook een collectie werken van andere belangrijke 19e-eeuwse kunstenaars, zoals Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec en Claude Monet. Ook zijn er zo’n vijfhonderd Japanse prenten die Vincent van Gogh en zijn broer Theo verzamelden in het museum te zien.

Van Gogh Museum

Paulus Potterstraat 7

1071 CX Amsterdam

www.vangoghmuseum.nl

3. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is gevestigd in een uniek historisch monumentaal gebouw uit 1885 van architect P.J.H. Cuypers. Het museum is gewijd aan de Nederlandse kunst en Nederlandse geschiedenis. De collectie wordt getoond in meer dan tweehonderd zalen en bestaat onder meer uit werken van Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Naast schilderkunst uit de Middeleeuwen de 18e eeuw en de 19e eeuw, stelt het museum ook beeldhouwkunst, kunstnijverheid en moderne kunst ten toon. Het bekendste werk in de collectie is De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Rijksmuseum

Museumstraat 1

1071 XX Amsterdam

www.rijksmuseum.nl

4. Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurt in Zaandam. Het is formeel geen museum, maar een openluchtattractie. Er zijn historische molens en huizen te zien. Het Zaans Museum is gelegen in de Zaanse Schans.

Zaanse Schans

Schansend 7

1509 AW Zaandam

www.dezaanseschans.nl

5. Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een stadspaleis dat tussen 1633 en 1644 gebouwd is. Het museum geeft een overzicht van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de 15e tot 18e eeuw. De collectie van het museum bestaat uit circa achthonderd schilderijen, vijftig miniaturen en twintig beeldhouwwerken. De kern van de collectie bestaat uit schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals. Galerij Prins Willem V is onderdeel van het Mauritshuis.

Mauritshuis

Plein 29

2511 CS Den Haag

www.mauritshuis.nl

bron: www.whichmuseum.nl