De Oscars: Déze 50-plussers zetten de toon

De Oscars: Déze 50-plussers zetten de toon

Déze 50-plussers laten zien hoe je stijlvol straalt op de rode loper. Zowel de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Hoofrol als die voor de Beste Vrouwelijke Bijrol werden door vrouwen gewonnen die er al een behoorlijke carrière op hebben zitten. Behalve dat ze in de prijzen vielen, lieten de dames in de meest uiteenlopende creaties zien hoe je stijlvol de rode rode loper betreedt. Rita Moreno deed dat zelfs in een jurk die ze 56 jaar geleden óók droeg. Wát een klasse.

De award voor Beste Jurk gaat naar: 

In tegenstelling tot de Golden Globes, waar de meeste dames in het zwart kwamen om de #metoo beweging te steunen, kwamen de meeste sterren in kleurige jurken. De beweging had via Twitter opgeroepen tot "Alle kleuren van de regenboog" op de rode loper en daar werd gretig gehoor aan gegeven.

De Grand Dames laten zien hoe het moet: stijlvol op de Rode Loper. Meryl Streep (68) kwam in Christian Dior, Helen Mirren (72) koos voor een creatie van Reem Acra en Jane Fonda (80!) ging voor wit in Balmain.

Alisson Janney (58!) won de Oscar voor de beste bijrol voor haar rol van moeder van Tonya harding in I, Tonya. Zij weet als geen ander; je hebt een heel team nodig om te stralen op de rode loper. Het resultaat mag er zijn!

Bevlogen oproep van Oscar-winnares Frances McDormand

Frances McDormand (60) won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en hield een bevlogen toespraak. Ze vroeg alle vrouwelijke genomineerden te gaan staan en haar oproep kreeg gevolg.

Kidman verrast toeristen

Nicole Kidman (50) was onderweg naar stylingteam toen ze een toeristenbus passeerde. Ze is de rotste niet, dus het raampje ging naar beneden. De reacties zijn hilarisch: 

Geen pak, maar kleur voor Whoopi

Whoopi Goldberg (62) gaat meestal in een pak naar public events, maar voor de Oscars en de oproep van #metoo maakte ze een kleurige uitzondering in deze creatie van Cristian Siriano. Ze onthulde nog wel met een knipoog dat ze makkelijke schoenen aan had, omdat toch niemand die kon zien.

Rita Moreno gaat vintage

Driewerf hulde voor Rita Moreno (86). Zij kwam in dezelfde jurk van de Filipijnse designer Pitoy Moreno als 56 jaar geleden toen ze de Oscar voor beste bijrol in Westside Story won. Ongelooflijk mooie vintage die de tand des tijds heeft doorstaan. De opera-handschoenen maken het helemaal af.