Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Nouveau-redactie tipt: deze Netflix-series wil je nú zien

Kou, regen, wind... Het belooft vandaag geen mooie dag te worden. Blijven we toch lekker binnen! Hier wat lazy sunday inspiratie. Wies Verbeek: Dr. Foster“Ik ben zo verslaafd geraakt aan spannende detectives dat ik even moest nadenken of ik Dr. Foster wel wilde zien. Hierin wordt namelijk geen gr...

De Nouveau-redactie tipt: deze Netflix-series wil je nú zien

Kou, regen, wind... Het belooft vandaag geen mooie dag te worden. Blijven we toch lekker binnen! Hier wat lazy sunday inspiratie.

Wies Verbeek: Dr. Foster

“Ik ben zo verslaafd geraakt aan spannende detectives dat ik even moest nadenken of ik Dr. Foster wel wilde zien. Hierin wordt namelijk geen gruwelijke moord gepleegd en draait het niet om een leuke politieagent. Nee, dit gaat over een ogenschijnlijk gelukkig stel Gemma (Dr. Foster) en Simon. Algauw maken ze elkaar het leven zo zuur en raken ze daardoor totaal geobsedeerd, dat je vol spanning zit te kijken. Ook al trek je gauw partij voor Gemma, af en toe weet je niet meer wie je moet geloven. In de tweede serie gaat de kwellig door. Je zit op het puntje van je stoel, dat verzeker ik je.” 

Annemarie Oude Essink: Line of Duty

“Dit bekroonde Britse tv-drama gaat over de speciale eenheid AC-12 die corruptie bestrijd binnen het politieapparaat. Om deze corruptie aan te tonen, moet er bijzonder voorzichtig worden gehandeld. Bovendien probeert de beschuldigde op sluwe wijze zijn/haar vermeende onschuld te bewijzen. Een constant kat-en-muisspel dus, en niemands leven of carrière is veilig. Ja, een serie zoals alleen de Engelsen die kunnen maken.”

Margreet Nanning: Stranger Things

“Zoooo spannend. En er wordt waanzinnig goed geacteerd met Winona Ryder als absoluut hoogtepunt. Voor mij als vijftiger is het bovendien een nostalgisch feestje omdat de serie in de jaren tachtig speelt en de vormgeving bijzonder goed geslaagd is. In Amerika is het de populairste Netflix original ooit en dat begrijp ik volkomen. Ik ben geen horror fan, maar in deze serie zit zoveel meer dan angstaanjagende monsters. Dat ware vriendschap echt bestaat, laten de vier hoofdrolspelers ons bijvoorbeeld op ontroerende wijze zien. Last but not least is Stranger Things voor mij een hit omdat mijn zoon en ik er samen naar kijken en over napraten…”

Marion Florusse: Top of the Lake

“Het waanzinnig spannende Top of the Lake is mysterieus, adembenemend gefilmd en er wordt geweldig geacteerd. Onvergetelijk is ook de reeks van Dr. Who met Matt Smith (prins Philip in het ook al zo fantastische The Crown) in de hoofdrol, de meest charmante, onweerstaanbare Dr. ooit.”

Elisa van Eijden: Bonusfamiljen

“Typisch Zweedse humor en erg herkenbaar voor mensen die in een samengesteld huishouden wonen, is Bonusfamiljen (Bonus Family). Als je nieuwe stiefzoontje een ongeleid projectiel blijkt en de ex van je nieuwe vrouw wel erg vaak over de vloer komt...”

Inge van der Steeg: Lilyhammer

“Onbetwist Een heerlijke potpourri van alles wat een serie goed maakt. Waar je zonder risico op nachtmerries voor het slapen een aflevering van kunt bekijken.”