Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwste groentrends

Planten zijn eyecatchers in je huis. Ook op groengebied zijn er trends natuurlijk. Urban jungle is nu helemaal in, volgens groenjournalist Kristel Engelen. Zo integreer je dat in je interieur: De Urban Jungle-trend floreert. Je creëert 'm door veel soorten planten, variërend in grootte en lengte,...

De nieuwste groentrends

Planten zijn eyecatchers in je huis. Ook op groengebied zijn er trends natuurlijk. Urban jungle is nu helemaal in, volgens groenjournalist Kristel Engelen. Zo integreer je dat in je interieur:

De Urban Jungle-trend floreert. Je creëert 'm door veel soorten planten, variërend in grootte en lengte, in groepen bij elkaar te zetten. De gatenplant, bananenplant, olifansoor, vingerplant (oersterk!) en de palm bijvoorbeeld.

Tip: Zet een gatenplant (monstera deliciosa) niet in een pot, maar in een vaas.

Retro

Alles uit de jaren 60 - 70 blijft populair. Planten in macraménetjes, cactussen en vetplanten, hangplanten en pannenkoekenplantjes. Wat daar nu bijkomt, is de plantenstandaard. Zo kan je urban jungle ook de hoogte in.

Tip: Wil je planten uit de jaren zeventig doen herleven, ga dan eens langs de Wilderniswinkel in Amsterdam, planten als levende mosballen kun je in een vaasje - onder water - op tafel zetten. Ook leuk: minipalmpjes. Wat ook mooi staat, is een plant onder een stolp of in een weckpot. De meeste planten kunnen er goed tegen, til af en toe wel even de stolp op voor wwat zuurstof.

Bloemen

Speelse boeketten, met enkele bloemen in verschillende kleuren en lengtes zijn nu helemaal in. Pastelkleurige tinten, op elkaar afgestemd, zijn prachtig. Kijk ook eens welk fantastisch effect een contrasterende, felle kleur dan geeft. Oranje of hardgeel bijvoorbeeld. Onkruid, vooral die met kant achtige schermbloempjes, doen het ook heel goed in een boeket.

Tip: Zet een bloem van een bereklauw in een vaas en je hebt een prachtige eyecatcher. Pas wel op als je ze plukt. Ze moeten dan al ingedroogd zijn, anders krijg je brandblaren. Trek voor de zekerheid handschoenen aan.