Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwe Grote Hamersma is uit

Met alleen wijnen van de supermarkt, wat in deze tijden natuurlijk wél zo makkelijk inkoopt. Bijna 90 procent van alle wijnen die we thuis drinken, kopen we in de supermarkt of bij een slijterij. De keuze is reuze, maar wat KIES je dan? Wijnjournalisten Harold Hamersma en Esmee Langereis proefden...

De nieuwe Grote Hamersma is uit

Met alleen wijnen van de supermarkt, wat in deze tijden natuurlijk wél zo makkelijk inkoopt.

Bijna 90 procent van alle wijnen die we thuis drinken, kopen we in de supermarkt of bij een slijterij. De keuze is reuze, maar wat KIES je dan?

Wijnjournalisten Harold Hamersma en Esmee Langereis proefden voor en zochten de beste 1.250 wijnen uit de supermarkt uit in de fonkelnieuwe De Grote Hamersma Super Supermarktwijnen 2020.

Wijn-bewegwijzering

Waarom alleen supermarktwijnen? Hamersma vertelt: "Ons motto is sinds jaar en dag zo veel mogelijk mensen goede wijn laten drinken. En omdat ruim 90 procent van de wijnen bij supermarkt en slijterijketens wordt gekocht, leek ons vooral in deze sector een goede wijn-bewegwijzering geen overbodige luxe."

Kijk naar het achteretiket

Voor de betere tips moet je natuurlijk bij het boek zijn, maar een eerste kennismaking in waar je op moet letten geeft de wijnkenner alvast cadeau: "Bedenk eerst hoe je pet staat. Wat ga je koken? Heb je zin in zoet, droog, wit, rood, iets anders? En wat is je budget? Let goed op de categorieën die de supers zelf aangeven, en bestudeer vervolgens niet het voor- maar het achteretiket.

Die mooie praatjes achterop geven vaak wel een indicatie van het karakter van de wijn. Maar dan nog blijft het een gok. Want stel: je hebt vijf kandidaten gevonden, welke is dan het lekkerst? De duurste? Nee hoor. Eigenlijk ben je pas zeker van je zaak als je de wijn proeft. En omdat dát nou eenmaal lastig gaat in de winkel, hebben wij het vast voor je gedaan."

Overtuigende woorden.

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!