Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend. Rotterdam: Art RotterdamBen je een grote kunstliefhebber? Dan is dit je kans om een mooi kunstwerk te bemachtigen tijdens de negentiende editie van Art Rotterdam. Een ervaring die je niet mag missen. De focus v...

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

TILBURG: 1920s Jazz Age | Fashion & Photographs

The Roaring Twenties, waarin vrouwen hun haren en hun rokken ‘afknipten’, betekenden het  einde van de korsetten en de opmars van de zwierige ‘flapper’ dresses. Vrouwen durfden sensueel te zijn en gingen massaal – net als mannen – aan het roken, zij het via elegante sigarettenpijpjes. Het waren de uiterlijke verschijnselen van een grote reeks radicale maatschappelijke veranderingen. Van Parijs tot Londen, New York en Hollywood, in de periode na de Eerste Wereldoorlog valt de moderne vrouw voor een compleet nieuwe kledingstijl die getuigt van haar nieuw verworven vrijheid. In de expositie 1920s Jazz Age | Fashion & Photographs een kleur aan glamourous jurken, avondkleding en accessoires uit de bruisende jaren twintig van de vorige eeuw.

Info: Textiel Museum[[{"fid":"11114","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":501,"width":890,"style":"height: 110px; width: 195px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]AMSTERDAM: The Sleeping Beauty

Rond de feestdagen kust Het Nationale Ballet The Sleeping Beauty maar liefst achttien keer wakker. Droom weg bij het klassieke sprookjesballet van Marius Petipa op muziek van Tsjaikovski. Het verhaal, over prinses Aurora die bij haar geboorte wordt vervloekt, is nog altijd prachtig.  Een goede fee kan de boze spreuk nog ombuigen zodat de prinses niet sterft, maar honderd jaar slaapt. De prins uit ieders dromen vindt haar, slapend in haar glazen kist en kust haar weer ‘tot leven’.

Info: Nationale Opera & BalletGRONINGEN: Ook Romantiek

Voor de liefhebber van hedendaagse Romantiek, fantasie en illusie is de expositie Ook Romantiek een must-see. In het Groninger Museum sta je middenin de natuur en dwaal je door  een indrukwekkende collectie moderne kunst, mode en design. Van duistere romantiek in de designs van Studio Job tot de zoete creaties van Viktor & Rolf. Soundscapes  van Richard Bolhuis en Alameda brengen je in de juiste mood.

Info: Groninger Museum

LANDELIJK: Les uns et les autres

Claude Lelouch’s prachtige epos uit 1981, over vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, is digitaal gerestaureerd en is door Eye Filmmuseum uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Voor jonge en oude filmliefhebbers een onmisbare rolprent waarin muziek alle personages, ondanks immensen verschillen, op een of andere wijze samenbrengt. Hoogtepunt is de finale met een spitse choreografie van Maurice Béjart gedanst op Ravels Boléro.

Info: EYE FilmmuseumAMSTERDAM: Truffelmenu van Restaurant 5&33[[{"fid":"11117","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":593,"width":890,"style":"height: 130px; width: 195px; float: right;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"5"}}]]

Verse truffels worden in het Italiaanse Umbrië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. Chef Nadia Frisina verwerkt de kostbare truffels in haar speciale drie- of viergangenmenu’s. Gasten kunnen naast het menu met de zwarte truffel ook kiezen voor de nog luxueuzere witte truffel uit Alba. Cultuurliefhebbers kunnen bij 5&33 niet alleen genieten van truffels en heerlijke wijnen, maar ook nog eens hun hart ophalen aan een verzameling kunstboeken en –tijdschriften in 5&33 Library.

Info: Restaurant 5&33