Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend. Leeuwarden: Opening Culturele Hoofdstad van EuropaDit is natuurlijk hét openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verrichten de offici...

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

GORSSEL: Pyke Koch

Hoofdredacteur Claudia reist dit weekend af naar de Achterhoek, om samen met haar moeder naar de tentoonstelling over Pyke Koch te gaan. Vermeend nazi-vriend, en daardoor onder vuur, ook al kantelt de waarheid over zijn verleden het laatste jaar weer. Laat in ieder geval zijn schilderijen spreken. Pyke Koch (1901-1991) haalde zijn inspiratie uit de Duitse cinema, uit achterbuurtscènes en kermistaferelen. Van verlopen prostituees maakte Koch godinnen uit de goot. Tijdgenoot, vriend en dichter Adriaan Roland Holst: ”Willink schildert de wereld. Koch schildert het leven”.

Info: Museum More

AMSTERDAM: Champagne & Art Cruise

Champagne & Kunst & een boot? Klinkt ons als muziek in de oren. En nu kun je het nog combineren ook. Ruinart Champagne, Amsterdam Art Weekend en de Rijksakademie van beeldende kunsten nodigen je uit om mee te varen op een speciale Champagne & Art Cruise. Tijdens de middag leer je meer over de hedendaagse kunst- en culturele scene in Amsterdam, en krijg je ook de mogelijkheid om de Rijksakademie te bekijken. In dit monumentale voormalige cavaleriegebouw aan de Sarphatistraat, bezoek je verschillende kunstenaarsateliers.

Info: Champagne & Art Cruise

ROTTERDAM: Black Friday

Een populaire Amerikaanse traditie komt naar Rotterdam. Een weekend lang kunnen shoppers gebruik maken van vele deals voor hun december inkopen. Ook hotels en musea komen met speciale acties. Voor mannen die geen zin hebben om te shoppen is er een heuse man-cave om te sporten of gamen. Black Friday Rotterdam vindt plaats van 24 tot en met 26 november.

Info: Black Friday Nederland

ASSEN en EMDEN: The American Dream

The American Dream - American Realism 1945 - 2017: één tentoonstelling, twee locaties. En in het Drents Museum, en in het Duitse Emden. Amerikaans realisme om je vingers bij af te likken. Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Roy Lichtenstein. Het Drents Museum richt zich op de periode 1945-1965, Kunsthalle Emden toont werken van 1965 tot heden.

Info: The American Dream

AMSTERDAM: Boek alvast Bougainville

Ja, alweer Amsterdam. Maar restaurant Bougainville belooft dé culinaire sensatie van Amsterdam te worden. Met chef Pascal Jalhay en sommelier Lendl Mijnhijmer. Ultieme luxe op de Dam. Nu alvast boeken!

Info: Restaurant Bougainville