Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

RIJSWIJK: Marijke van Os. Keramiek en tekeningen

Fantasierijke vazen hebben een opvallende plaats in het werk van Marijke van Os (Den Haag 1950). Veel voorkomende motieven in haar werk zijn onder meer wolken en (regen)water. De kunstenares, een van de eerste vertegenwoordigers van het postmodernisme, werkt graag met veel kleur en is duidelijk beinvloed door de beeldtaal van het stripverhaal. 

Info: Museum Rijswijk

GORSSEL: 4 Realisten | De serene blik

Een unieke tentoonstelling waarin werk van Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel te zien is. De heren worden vaak in één adem genoemd,  maar hun werk was nooit eerder tegelijk te zien in een expositie. De vier zijn zogeheten voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie, waarbinnen ze  allevier een eigen atmosferische werkelijkheid scheppen. De tentoonstelling omvat 120 stillevens, landschappen en portretten .

Info: Museum More

DEN HAAG: Morgan Betz | Flies on Milk, Green Eggs & Ham

Een opgestoken duim, een venster met uitzicht op een regenboog, een houten tuinhek... Een mengeling van Pop Art en comics daarmee schept Morgan Betz (Amsterdam, 1974) een heel eigen beeldtaal. De tentoonstelling omvat twaalf  grote doeken met kleurrijke, speelse afbeeldingen. Buiten het museum, schittert een driedimensionaal beeld in de vijver. Betz’ unieke werkwijze onderscheidt hem van andere kunstenaars. Zo gebruikt hij geen penselen, maar maakt hij met stukken karton afdrukken op het doek.  

Info: Gemeente Museum Den Haag

ROTTERDAM: BABEL – Oude meesters terug uit Japan

Pieter Bruegel de Oude schilderde in 1563 het uiterst gedetailleerde ‘De toren van Babel’. Vorig jaar werd het befaamde schilderij in Japan geëxposeerd, samen met negentig andere meesterwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Maar liefst 660.000 Japanners bewonderden de toren, alsof de toren  daadwerkelijk in de delta van de Schelde bij Antwerpen werd gebouwd. De tentoonstelling ‘BABEL – Oude meesters terug uit Japan’ in Museum Boijmans Van Beuningen laat zien, dat de Japanse blik op kunst uit de Lage Landen ons eigen perspectief verruimt en verrijkt.

Info: Museum Boijmans van Beuningen

AMSTELVEEN: Eugène Brands: van huiskamer tot heelal

In het rijtje beroemde CoBrA-kunstenaars Karel Appel, Anton Rooskens, Corneille en Lucebert hoort ook de naam van Eugène Brands. Ter gelegenheid van 70 jaar CoBrA-beweging is er een groot retrospectief van Brands in het Cobra museum. Het omvangrijke overzicht – met meer dan honderd werken – voert langs de diverse periodes van Brands’ oeuvre, beginnend in zijn huiskamer en eindigend in het heelal. Daarbij komen onder meer aan bod: de  surrealistische werk uit de jaren ’veertig, de CoBrA-periode, de kinderlijke figuratie van de jaren vijftig en het abstracte werk rond zowel aardse als kosmische thema’s.

Info: COBRA MuseumNEDERLAND: De mooiste Bachcantates[[{"fid":"12203","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":1248,"width":890,"style":"height: 210px; width: 150px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"8"}}]]

In de maand februari brengt de Nederlandse Bachverenigingen diverse werken van Johan Sebastiaan Bach ten gehoren onder de naam: De allermooiste Bachcantates. Dirigent Jos van Veldhoven: ‘Een programma met de allermooiste Bachcantates samenstellen, is als moeten kiezen tussen je kinderen: een onmogelijke opgave. De selectie bestaaat uit: de cantate Wachet auf, ruft uns die Stimme, met haar overbekende koraalmelodie die klinkt als trompetgeschal; meesterlijk muziekdrama vindt u in Herr, gehe nicht ins Gericht en Jesu, der du meine Seele, niet voor niks één van Bachs meest gespeelde cantates. Veel variatie en Bach op zijn best. M.m.v. sopraan Maria Keohane, alt Tim Mead, tenor Daniel Johannsen en bas Matthew Brook.

Info: Bach Vereniging

DEN HAAG: Restaurant Hanting

Al jaren is HanTing een van de beste Aziatische restaurants van Nederland en favoriet restaurant van de redactie. Negen jaar geleden was Chef Han Ji baanbrekend met zijn combinatie van Oosterse ingrediënten en Franse bereiding. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. Daarom gaat HanTing Cuisine op 1 mei dicht voor een grote verbouwing. Ze komen terug als Zhēng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing.

Info: Restaurant HanTing