Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Filmtip: Royal Opera House - live in de bioscoop!

In het internationale themajaar Mondriaan tot Dutch Design, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van De Stijl, toont museum Kröller Müller De mecenas en de 'verversbaas': Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck. De tentoonstelling laat zien hoe het oeuvre van Bart van der Leck zich ontwikkelt, soms gestuurd door de moeizame maar ook spannende verhouding tussen hem en zijn beschermvrouw, dan weer door de artistieke uitwisseling en discussie met zijn collega’s van De Stijl.

Info: Kröller-Müller MuseumAmsterdam: Johan Maelwael

In de kerstvakantie kun je nog net genieten van de prachtige tentoonstelling van Johan Maelwael in het Rijksmusem Amsterdam. Maelwael, ofwel Jean Malouel, is een van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Speciaal voor deze expositie heeft het Musée du Louvre Parijs zijn beroemdste werk, de Grote Ronde Pièta, uitgeleend aan het Rijksmuseum.

Info: Het RijksmuseumOp zoek naar een locatie voor een heerlijke wandeling, dan is het landgoed van Kasteel Keukenhof een goede optie. Het gehele landgoed is dezer dagen in kerstsfeer! Wandel tussen de kerstbomen, lichtjes en vuurkorven en eindig je wandeling bij de Hofboerderij voor warme kop chocolademelk en oliebollen…

Info: Kasteel KeukenhofEnkhuizen: Studio ZZM

Zes internationale ontwerpers kregen de opdracht om met evenveel  ambachtslieden van het Zuiderzeemuseum nieuw werk te maken. Resultaat: een zestal studio’s met elk een eigen invulling gebaseerd op oude ambachten en hedendaags design. Een expositie om te gaan zien, horen en… DOEN!

Info: ZuiderzeemuseumCentraal gelegen aan de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE. EVE is lunchen, borrelen en dineren. EVE staat voor Eten Voor Eten. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar het goede doel. Een heel mooie kerstgedacht, waar we graag op toosten!

Info: Restaurant EVE