Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Grote Hamersma spreekt: 'Rode wijn mag best koud'

Wijnschrijver Harold Hamersma prikt een mythe door IJzeren wijnwet: rode wijn serveer je op kamertemperatuur, toch? "Het is een misverstand waartegen ik graag mag fulmineren," zegt wijnkenner Harold Hamersma in het AD. "Het is een advies uit vroeger tijden, toen de gemiddelde kamertemperatuur vee...

De Grote Hamersma spreekt: 'Rode wijn mag best koud'

Wijnschrijver Harold Hamersma prikt een mythe door

IJzeren wijnwet: rode wijn serveer je op kamertemperatuur, toch? "Het is een misverstand waartegen ik graag mag fulmineren," zegt wijnkenner Harold Hamersma in het AD.

"Het is een advies uit vroeger tijden, toen de gemiddelde kamertemperatuur veel lager lag en er nog geen thermostaten waren die de temperatuur binnen permanent op 21 graden houden."

"In de zomer is rood meestal het lekkerst als je hem op 16-18 graden drinkt. Er zijn zelfs rode wijnen die nog beter voor de (warme) dag komen als ze nog koeler worden gedronken: 10-12 graden. Veelal zijn deze gemaakt van druiven als gamay, pinot noir, tempranillo en sangiovese, van recente oogstjaren en van een opvoeding zonder eikenhout."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in