Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Dior-tentoonstelling die alle andere overbodig maakt

Wat een weelde. In het Christian Dior Museum in Granville, Normandië is tot januari 2019 een ongekende collectie van Christian Dior samengesteld: Les trésors de la collection. Gaat dat zien! Robe « Monte-Carlo », voor Christian Dior, collection Haute Couture printemps-été 1956 ©Laziz Hamani Uniek...

De Dior-tentoonstelling die alle andere overbodig maakt

Wat een weelde. In het Christian Dior Museum in Granville, Normandië is tot januari 2019 een ongekende collectie van Christian Dior samengesteld: Les trésors de la collection. Gaat dat zien!

Robe « Monte-Carlo », voor Christian Dior, collection Haute Couture printemps-été 1956 ©Laziz Hamani

Unieke collectie

30 jaar nadat zijn eerste collecties werden verzameld, biedt het Christian Dior Museum ons de kans om een unieke reis door zijn collecties te maken.

De uitzonderlijke selectie bevat bijna 60 Haute Couture-jurken van collecties door de jaren heen. Ook de accessoires, talrijke archiefdocumenten en persoonlijke bezittingen van Christian Dior geven een prachtig tijdsbeeld.

Ouderlijk huis

De Villa Les Rhumbs is Dior’s ouderlijk huis. De nostalgie en grandeur druipen bijna van de muren. Dit is waar Christian, als kind, zijn fantasie en creativiteit in de vrije loop liet.

De ruim opgezette tentoonstelling, geeft alle creaties prachtig de ruimte. Echt, het omrijden, heenreizen en bezoeken waard.

Robe « Fête », collection Haute Couture printemps-été 1948 ©Laziz Hamani

Granville

Granville zelf is trouwens ook de moeite waard. Het is gelegen op het schiereiland Cotentin die de baai van Mont-Saint-Michel gedeeltelijk afsluit. Het stadje is gebouwd op een vooruitstekende rots, waardoor het ook wel het 'Monaco van het Noorden' wordt genoemd.

Meer informatie over Les Trésors de la collection van Dior

Bron: L'Officiel. Beeld: Musée Christian Dior Granville 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in