Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 5 beste Europese steden voor vegetariërs

Van Krakau tot Londen, helemaal zonder vlees. Bent u vegetariër en gaat u op vakantie? Dit kan tot de nodige kopzorgen leiden. Op de skipistes is het bijvoorbeeld erg lastig, want naast de schnitsels en bratwursten is een goede vegetarische maaltijd niet op de kaart te vinden. Toch hoeft reizen a...

De 5 beste Europese steden voor vegetariërs

Van Krakau tot Londen, helemaal zonder vlees.

Bent u vegetariër en gaat u op vakantie?

Vegetariërs

Dit kan tot de nodige kopzorgen leiden. Op de skipistes is het bijvoorbeeld erg lastig, want naast de schnitsels en bratwursten is een goede vegetarische maaltijd niet op de kaart te vinden. Toch hoeft reizen als vegetariër of veganist helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zo bewijst de reisapp stay.com. Dit zijn de vijf beste Europese stedentrips voor vegetariërs:

1 Krakau

Krakau is een levendige, jonge stad waar altijd wat gebeurt. Zo ook op eetgebied. Vegablogger Klaudyna Góralska vertelt: “Heeft u trek in een lekkere vegaburger? Probeer dan Nova Krova. Ze hebben ook heerlijke cakes en koekjes. Het restaurant ligt in het hart van Kazimierz, dichtbij de rivier.”

2 Berlijn

Berlijn is het vegaparadijs van Europa. Hier heeft vrijwel ieder restaurant minstens een vegetarische optie. U vindt er met gemak talloze vegetarische en veganistische restaurants. De locals gaan graag naar The Bowl, Sfizy Veg (de eerste vega pizzeria van Europa) en Cafe Vux, waar ze overheerlijke taartjes en toetjes hebben.

3 Barcelona

Barcelona komt misschien niet direct in u op als u denkt aan vegabestemmingen. Toch vind u in de stad talloze goede opties. Tapasrestaurants hebben vaak groentegerechten en er openen steeds weer nieuwe vegarestaurants. Probeer bijvoorbeeld het hippe flexitarian restaurant Flax & Kale.

4 Praag

Praag is de stad waar historie prachtig samengaat met moderne invloeden. Daarom vindt u hier, naast de traditionele restaurants die vaak gespecialiseerd zijn in vleesgerechten, ook een geweldige hoeveelheid vegetarische alternatieven. Lehka Hlava is een vegaspot met een prachtig interieur. De locals komen er heel graag, dus reserveer! Maitrea is ook een goede optie met een heerlijke vegan en vega menukaart.

5 Londen

Een metropool als Londen heeft natuurlijk een enorme hoeveelheid geweldige restaurants. U vindt er gelukkig ook veel vega-vriendelijke plekken. Zoals Amico Bio: een Italiaans vegetarisch restaurant. Health Coach Cindy zegt dat het een intiem, knus restaurant is, met een unieke kaart.

Gaat u binnenkort naar een stad toe die niet in deze lijst voorkomt? Kijk dan op Stay.com. Daar vertelt een local de beste vegetarische restaurants uit die stad!